Сателитни снимки на земята,

Популярната софтуерна програма Google Earth на интернет гиганта Google, която предоставя достъп до географска информация за света посредством дигитални карти, сателитни образи и инструментите за търсене на компанията, разкрива много от скритите „съкровища" на Земята.

Програмата е открила и подредила някои от най-необичайните места по Земното кълбо. От тайна свастика до червено езеро Goоgle Earth e открила много невероятни места. Ето и някои от тях:

Езеро с формата на човек

Тази странно изглеждаща фигура не е спусната свише. Образът, който прилича на висок човек, всъщност е 140-метрово езеро разположено близо до Иаканга, Сао Пауло, Бразилия.

Пръстов отпечатък

Ттова е гигантски пръстов отпечатък окрит в Хоув Парк, близо до Брайтън и Хоув, Великобритания.

Твърди, се че дължината му е около 38 метра.

Остров с формата на сърце

Остров с формата на сърце изглежда като перфектното място за романтична среща. Нарича се Галесняк и се намира до бреговете на Хърватия.

Гигантски iPod

Това изглежда като гигантска рекламна кампания на Apple, но не е точно така. Всъщност, има малко информация за този 1.4-километрова картинка на iPod (която също така се смята, че е видима и от космоса).

Според информации в няколко сайта iPod-ът е конструиран на мястото на изоставена минерална мина в западна Австралия.

Дядо Коледа

Кой казва, че можете да го срещнете само на Коледа? Ето един Дядо Коледа, който можете може да бъде видян целогодишно.

Смята се, че този Дядо Коледа е "висок" 36 мили.

Тайна свастика

Погледната отгоре военноморската база Коронадо в Сан Диего, САЩ, построена през 1967 г., има формата на свастика (символ, които е от голямо значение в религии като Хиндуизма и Будизма).

Картинката показва четири несвързани сгради, които създават формата на свастика, ако бъдат погледнати отгоре. Военноморските сили на САЩ ще похарчат около 600 000 долара, за да покрият тази форма, която според тях създава усещане на омраза.

Кърваво езеро

Това езеро като че ли разказва тъжната история на войната в Ирак. Може би, а може би не. Това изображение, забелязано през 2007 г., показва кървавочервено езеро до иракския град Садр. Засега няма официална версия за езерото, но някои смятат, че цветът му е такъв в резултат на замърсяването или пък се дължи на някакъв геоложки феномен. Друго предположение е, че кланиците в Ирак понякога изхвърлят кръвта в подобни водоеми.

Лице в глината

Ето едно творение на природата в Албърта, Канада, което прилича много на човешко лице. Това всъщност представлява долина в глинеста местност. Изглежда сякаш човекът е със слушалки, което всъщност е път водещ до петролен кладенец.

Площадка за кацане на НЛО

Тази картинка прилича на площадка за кацане на НЛО. Според Министерството на отбраната на Великобритания обаче, това е полигон за мотоциклетисти. Има също така спекулации, че може да е някакъв вид инструмент за калибриране на сателити. Подобно странно изглеждащи фигури могат също така да се намерят във военновъздушни бази на САЩ и Великобритания.

Лабиринт с лицето на Опра Уинфри

Това творение е посветено на най-известният ток-шоу водещ в света - Опра Уинфри. През 2004 г. фермер от Аризона създава 10-акров царевичен лабиринт в чест на най-влиятелната знаменитост в света.

Най-голямото корабокрушение

През 2003 г. боливийският товарен кораб SS Jassim, потъва близо до крайбрежието на Судан. Тази снимка показва най-голямото корабокрушение видимо в Google Maps/Earth.

Логото на Firefox

През 2006 г., когато браузърът Firefox е само на 2 години, група от Университета на Орегон създава това лого, което е с размер повече от 45 000 кв. фута. Логото отбелязва 50 милионното даунлоудване на браузъра.

Гробище за самолети

Една от най-популярните снимки е тази на мястото където идва краят на самолетите. От изтребители B-52 до бомбардировачи Стелт, всички щатски военни самолети се разглобяват за скрап във военновъздушната база Дейвис-Монтан в Аризона. Има данни, че в базата са разглобени повече от 4 000 самолета.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme