Камилски хамбургер за 5.45 доларa

Традиционните ресторанти в Дубай прибавиха ново предястие към менюто си, обозначено като лишен от мазнини избор за месни, но здравословни трапези: камилски хамбургер.

Срещу сумата от 20 дирхама (5.45 долара) ресторантът Local House предлага камилски хамбургер със сирене и посипан със специален сос, посочва седмичното издание Xpress.

Али Ахмед Есмаил, мениджър в Local House, заяви пред изданието, че новият сандвич не съдържа мазнини и холестерол. Той обаче отказа да уточни как заведението обработва жилавото камилско месо. „Това е търговска тайна", допълни той.

Камилското месо е широко разпространено в някои арабски страни, но обикновено не се продава в супермаркетите и не се предлага в ресторантите. Изданието посочва, че от Local House са обявили, че са първите, които въвеждат хамбургера като храна в Обединените арабски емирства.

Ресторант за бързо хранене в съседна Саудитска Арабия предлага бебешки камилски хамбургери в менюто си от миналата година.

Камилският хамбургер, който е хит сред местните жители и туристите, се предлага също и в Бурж Халифа, най-високата кула в света, известна по-рано и като Бурж Дубай, където Local House може да отворят свой клон, посочва изданието.


http://www.profit.bg/news.php?cid=3&id=60450

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme