Десерт за 25 хил. долара предлагат в Ню Йорк

Може ли хамбургер да струва 120 долара? Напълно възможно, когато пълнежът му е от трюфели и мариновано в елитно червено вино телешко месце.

Този деликатес се предлага в Bistro Moderne в Ню Йорк, майстори го известния американски готвач Дениъл Булъд и е предназначен само за баровци.

Бургерът се поднася с гарнитура от домашен пармезан, пържени картофки и печени домати.

Малко по-евтин хамбургер предлагат в ресторант Barclay Prime във Филаделфия. Срещу 100 долара янките се глезят с хлебчета с омари, отново трюфели и мраморно говеждо месо от японската провинция Кобе.

Там животните са на особена почит. Стопаните им редовно ги масажират, за да им е крехка мръвката.

В Ню Йорк се продава и един от най-скъпите десерти в света.

Мелбата "Златно изобилие" в нюйоркското кафене Serendipity струва 1000 долара.

Сладоледът е във формичка от тънки листове 23-каратово злато. Какво му е толкова специалното ли? Леденият деликатес е от сладолед от Таити, приготвен с ванилия от Мадагаскар и смесен с малки парченца венецуелски шоколад Chuao.

Изкушението е гарнирано със захаросани плодове, позлатени бадеми, шоколадови трюфели и вишни, потънали в марципан. Всичко това попада в стомаха ви с лъжичка от чисто злато.

Собственикът на заведението Стивън Брус е записан в Рекордите на Гинес с най-скъпият десерт в света. Frrrozen Haute Chocolate струва 25 хиляди долара.

Яде се със златна лъжичка, украсена с бели диаманти и камъни с шоколадов оттенък. Тя и златна гривна с диаманти са включени в цената.

Сладкият деликатес се прави от 28 вида шоколад, 14 от които са най-скъпите в света. Украсен е с 23-каратово злато, което може да се яде.

източник:gotvach.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme