Магистрала преминаваща през сграда

Сигурно ако някой от вас е гледал снимки на Осака му е направило впечатление, че на много от тях има една сграда през която преминава магистрала. Е, вижте тази сграда отблизо.

1

Представям на вашето внимание сградата Гейт Билдинг. Това е една 16 етажна сграда, която дори и по нашите стандарти не е много висока, но за сметка на това е уникална с това, че през нея както показват и самите снимки минава магистрала.

2

Всъщност много интересно около тази сграда и този път, е че магистралата не прави никакъв контакт със сградата. Всъщност сградата дори не помага в поддържането на конструкцията на този път.

3

Всъщност историята на сградата тръгва още от 1983г. когато е била запланувана. В началото обаче градските власти не дали разрешение за строеж, тъй като на това място вече била запланувана магистралата. И така след много битки се стигнало до това решение пътят да минава централно през сградата.

4

И в крайна сметка имаме на лице този меко казано шедьовър в архитектурата, който наистина в някои ситуации може да спре дъха на всеки. Кога ли и тук ще можем да видим подобно нещо?

5

Източник: http://neshtoto.com/?p=5914

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme