Коледа в Бразилия

Написано от bgВести

Image
Ако искате да посетите Бразилия за Нова година или за Карнавала през февруари, ще трябва да приготвите от 1100 до 2000€ на човек.
За да достигнете заветната цел, ще летите от София до Париж и оттам за Рио дe Жанейро.
Туристическите фирми предлагат посещение на Копакабана, статуята на Христос, планината Корковадо - част от Националния парк Тижука, и най-големия стадион в света Маракана.

Цените на туроператорите включват:
самолетни билети, трансфери летище-хотел-летище, 9 нощувки със закуски в четири-звезден хотел, медицинска застраховка.
Допълнително се заплащат летищни такси - около 252 €, и допълнителните екскурзии. Екскурзиите са с рускоговорящ гид.

Ако не сте почитател на груповите изпълнения, където все някой ще се изгуби или няма да стане на време и ще изпусне предвидената за деня програма, ви съветваме да пътувате сами. Ще разполагате сам с времето си, ще решите къде да отседнете, има хотели за по 3 долара на вечер, и за колко да останете, защото Бразилия не е само Рио.

Обща информация
Столица: Бразилия
Площ: 8 511 965 кв.км
Население: 186,11 мил. души
Език: Португалски
Валута: Бразилски реал
Времето в Бразилия:
Максимални температури: +26+28. Минимални температури: +19+21

Бразилия е разположена в Южна Америка, на изток граничи с Атлантическия океан. Басейнът на река Амазонка заема повече от една трета от територията на страната. Само в бразилската джунгла, най-голямата сред тропическите горски масиви в света, има уникални хотели, които се намират високо на дърветата.

На тази страна принадлежат 90% от световното производство на скъпоценни камъни: елмази, аквамарин, топаз, аметист, турмалин и изумруд. За да подберете времето за вашата почивка, трябва да решите точно къде искате да попаднете. В Рио е добре да отидете от април до септември.

През този период не е толкова горещо, както от ноември до март, макар че често вали. Дневната температура през летния период е от +20 до +32 градуса, а от океана духа лек топъл бриз. Високата влажност в Рио-де-Женейро се запазва през цялата година. В Амазония е най-добре да пътувате от август до началото на декември. През този период не падат валежи. От декември до април дъждовете също са рядко, но е много горещо. Май, юни и юли са най-дъждовните месеци.

Image

Местни особености:
Бразилците са емоционален, обичащ живота и усмихнат народ. Чужденците са дружелюбно приемани, като свои. Отзивчивостта на бразилците просто удивлява. Ако закъсате с кола веднага ще ви се притекат на помощ, дори ако ремонтът ще отнеме часове. При това всичко това ще е безплатно. Въпреки, че престъпността в Бразилия е много висока. Ако предприемете самостоятелна обиколка на страната трябва да бъдете много внимателни. Крупна сума пари не е нужно да носите в себе си, по добре ги оставете в хотелските сейфове, които са безплатни. Не е препоръчително да носите по себе си скъпи накити, да оставяте на плажа без надзор дрехи, фотоапарати, чанти.

Какво да пробвате:
Туристите остават много впечатлени от Бразилия още с идването си. Когато пробват местната кухня, например, фейжоаде. Блюдо приготвено от черен фасул, сушено месо, пушен колбас, сланина, чесън, пипер и лаврови листа. Обичайно фейжоаде се сервира в дълбоки чинии с брашно от маниока и по желание с бял ориз. Бразилската бира е една от най-добрите в западното полукълбо. В продължение на дълги години производството на големите национални компании се наблюдава от холандски и германски експерти.

Image

Какво да си купим:
бразилските сувенири са отличен подарък за приятелите ви, които още не са имали възможност да посетят Латинска Америка. Най-популярните са индиански фигурки от дърво и камък. Особено ценни са статуетките от вида кукиш ( свит юмрук с палец между средния пръст), които в никакъв случай не са подигравка, а символ, пъдещ злите духове и носител на късмет. Едно от най-популярните местни украшения е плетена гривни от плат. Тя се увива около ръката три пъти. Смята се, че носи щастие.

Добре е да си купите скъпоценни или полускъпоценни камъни: аметист, брилянт, турмалин, изумруд, сапфир, опал и тюркоаз. Качеството им е много по-добро от тези, които може да намерите в магазините по света, а цените са значително по-ниски. Ювелирните познавачи се спират на редкия бразилски аквамарин. Предметите от кристал се отличават с латинска изисканост и се считат за много качествени.

Ваксини и болести: Преди посещението ви в Бразилия е необходимо да се ваксинирате против жълта треска, хепатит А и В, малария. Преносители на заболявания са насекомите и нечистата вода.

Image

Рио де Жанейро

Град на контрастите. През февруари-март се провежда знаменитият карнавал, на който туристите харчат стотици долари само за седмица. Градът радва с цени – когато поръчате салата в местен ресторант, ще ви бъдат сервирани неограничени количества храна само за 20 долара.
За малко по-висока цена може да си осигурите компания за вечерта. Хората в Рио, както в цяла Бразилия, са добри, весели, но и лениви. Така, че не очаквайте европейско обслужване. В центъра на града е възможно да наемете стая в страхотен хотел само за 3 долара на вечер.

Сао Пауло
Тези, които идват в Бразилия за карнавала, за ярките ритми на самба избират Рио. Тези, които искат да посетят политическия и финансов център на страната, отиват в столицата Бразилия. А ако искате да опитате най-вкусното кафе на света отивате в Сао Пауло.
Дълго време Сао Пауло е бил кафеен и памучен център на Бразилия. Тук са емигрирали хора от цял свят: Испания, Германия, Армения, Япония, Италия. В памет на тези славни времена в града е запазен “националния” квартал. За четири столетия Сао Пауло се е превърнал от малък град на индианци в мегаполис, промишлен център на страната. Интересен град, достоен за посещения.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme