Сент Мориц - оригиналният швейцарски ски курорт

До грандиозния планински изглед и покритите със сняг ледени великани, се намира Оберенгадин (Горен Енгадин), който е един отлично пригоден за зимен спорт регион. Това е една високо-алпийска ски местност от първа класа, който Ви предлага условия мечта! Към това се присъединява и т.н. “Шампански климат” - много слънце, сняг и чист сух въздух.

Кьм зимния пейзаж на градчето, чийто име е синоним за качество и лукс, стой на преден план снежно-покритото езеро. Най-красивата страна на Сент Мориц – прекрасните хотели – са доста скьпи, но всичко останало, включително и ресторантите, са достьпни за почти всеки. Малкото центърче на Сент Мориц се състой от две главни улици и един малък площад. Шопингът може да започне както от най-ексклузивните марки като Gucci, Louis Vuitton и Prada, така и от по-достъпните, от спортните стоки до стоките за дома. Най-новите филми текат по кината, а нощният живот е много бурен, придружен от среднощно къпане на лунна светлина в старинен спа център, заобикалящ западната част на заледеното езеро.

Ски местността
Оберенгадин се състои от няколко свързани помежду си прекрасни ски местности, които са лесно досъпни и предлагат общо 350 километра писти с 56 лифта. Долината се намира на 1700 метра надморска височина и се изкачва нагоре до 3300 метра. Най-известната ски местност “Corviglia” има над 80 км писти и се изкачва до 3057 метра надморска височина. Широките склонове на Корвиглия с нейния импозантен изглед към лежащия непосредствено под нея Сент Мориц предлага на скиорите и сноубордистите всякакви възможности за показване на уменията си. Също така известни са ски местностите Diavolezza ( 2978 м ) и Corvatsch ( 3303 м).

В Сент Мориц Apre`s-Ski (after skiing) продьлжава по свой уникален начин. В различните барове, клубове и дискотеки се срещат тези, с които St. Moritz се прочу и стана известен в цял свят. В малкия бар на избата„Stübli“ за доброто настроение свирят редодво музиканти на живо!

Ски уроци
Предлагат се двучасови уроци 5 дни в седмицата. И това на изключителната цена от 20 Евро за час, ако се резервира предварително, на място е 25€.

Сноу кайтинг
Това доставя удоволствие! На Вас Ви са необходими ски/ сноуборд и се оставяте да се дърпате от упрявляемо хвърчило по замрзнало езеро – едно съвсем ново изживяване! В тричасов курс бързо ще научите основните правила и можете да изминете първите разстояния с хвърчило.

Ски екскурзовод
Най-добрите писти, връзки и естествено най-красивите хижи – ще Ви бъдат показани от гидовете. Обиколките се провеждат всеки ден.

http://patuvai.com/viewstate.php?id=45

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme