Осемгодишен предприемач вече има $1 млн.


Състоянието на най-малкия предприемач - 8-годишният канадец Райън Рос, вече доближава $1 млн., съобщава безплатният вестник Metro, цитиран от деловия ежедневник „Ведомости". Бизнесът си момчето, което живее недалеч от Торонто, започнало, когато било на 3 години. В задния двор на дома си той отглеждал три кокошки, които бързо нараснали на 60, а в момента притежава осем ферми за пилета и кокошки. Отначало продавал яйца и от сделките изкарвал по $15 на ден, спомня си майка му Савана Рос.

Като му омръзнал този бизнес, който обаче не продал, Райън си харесал да стриже трева, като изкарвал по $20 на час. Поръчките бързо нараснали, защото предлаганите от момчето цени били по-ниски. Заради това той привлякъл и по-големите си приятели към бизнеса. „Плащаше им по $15 на час, той нищо не вършеше и му оставаха по $40 на ден", казва майка му и допълва, че със съпруга си се чудели откъде Райън има такъв усет за правене на бизнес.

Новата страст на канадското момче са недвижимите имоти. Той притежава шест здания в Онтарио и Британска Колумбия, а личното му състояние се оценява на $900 хиляди. Последните покупки на Райън са хокейна и баскетболна площадка за семейството и 4000 книги за себе си, но все още не може да изпълни желанието си да притежава мобилен телефон, защото родителите му не разрешават, за да не си увреди слуха.

„Неговите съученици продължават да не вярват, че той се занимава с бизнес и мислят, че е самохвалко", признава майка му. Пред вестник Metro момчето казва, че мечтае да си купи два хокейни отбор, за да участва в Националната хокейна лига. Според майка му в момента те водят преговори с някои от собствениците на отбори, които все още смятали идеята за доста забавна.

Източник: http://money.ibox.bg/news/id_322541847


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme