Топ 10: Ресторанти с най-хубави гледки





Входът е застлан с мек килим. Залата е просторна, изпълнена с декоративни орнаменти и елегантни мебели. Но това, което го прави специален, е гледката, която се разкрива от него. Не бива да забравяме и аромата във въздуха, предвещаващ забележителните ястия, които ще ви бъдат поднесени.

Asiate
Ню Йорк, Ню Йорк, САЩ

Прозорците на ресторанта на Mandarin Oriental Hotel са по-високи от 5 м. Обаче изгледът към небостъргачите на Манхатън и Сентръл Парк от 35-ия етаж на хотела не е единственото изкушение, тъй като главният готвач Тони Робъртсън от Бирма ще ви предложи ястия по забележителни бирмански и френски рецепти. Задушените зеленчуци и печената патица са, разбира се, с много подправки. А ако искате просто да си отдъхнете, попитайте за лаундж бара, който също има запленяваща панорама.

Ngorongoro Crater Lodge
Танзания

Този хотел е на ръба на кратера Нгоронгоро, а наоколо се простира необятната зеленина на Танзания. Вероятно дивите котки ще ви вдъхновят да си поръчате местни ястия като патица с кумкуат.

Ambrosia
Санторини, Гърция

На ръба на вулканичния кратер на Санторини, в селцето Оя, се намира ресторантът Ambrosia, чиито тераси гледат право към Егейско море. Морските деликатеси са придружени с узо, към зеленчуците има козе сирене и подправки, а агнешкото може да бъде поднесено с червено грозде и ментов сос. Нужно е да резервирате маса поне месец по-рано.

Rosellinis
Равело, Италия

Масите на терасата на Rosellinis в двореца Palazzo Sasso гледат към стръмния, скалист бряг на Амалфи. През водите плават кораби и лодки, на които можете да се радвате и от терасата „Белведере”. Неаполитанската кухня ще ви привлече с деликатеси като сафрид с артишок.

Le Jules Verne
Париж, Франция

На второто ниво на Айфеловата кула, на над 100 м над Града на светлината, се намира ресторант Le Jules Verne. Френското меню е изпълнено с деликатеси, за чието приготвяне се грижи самия Ален Дюкас. Можете да поръчате риба треска с карамел, плодов сок и крем. Не пропускайте и забележителните вина – необходимо е обаче да запазите маса поне три месеца по-рано.

Baan Rim Pa
Пукет, Тайланд

Шумът на вълните на Андаманово в подножието на скалните склонове и златистите плажове прави насладата от храната още по-чувствена. Baan Rim Pa е открита, двуетажна къща от тиково дърво. Патицата и раците ще ви изненадат приятно с неповторимо тайландско усещане. Не пропускайте и вечерите с музика на живо.

Sierra Mar
Биг Сур, Калифорния, САЩ

Погледнете към Тихия океан и скалистите му брегове от ресторанта на Post Ranch Inn. Sierra Mar се намира на 300 метра над повърхността на океана. Сред ястията, с които ресторантът привлича клиентите си е например фоа гра с кростини.

Felix
Хонконг, Китай

Профилът на Хонконг се очертава драматично от 28-ия етаж на ресторанта на Peninsula Hotel, създаден от авангардния дизайнер Филип Старк. Ясно се виждат пристанището „Виктория” и търговския квартал Коулун.
В менюто са включени свежи сезонни храни като риба тон сушими с чорисо и черни трюфели.

Eagle’s Eye Restaurant
Британска Колумбия, Канада

Пътуването с лифт трае 15 минути, но след него се озовавате на над 2500 м надморска височина, до хотела Kicking Horse Resort. Насладете се на върховете Пърсел и Селкирк опитайте месните специалитети. Сьомгата с кленов сироп и сирене бри, недалеч от камината, ще стопли не само тялото, а и душата ви.

El Tovar Dining Room
Гранд Каньон, Аризона, САЩ

Нека погледът ви се изгуби в 2 милиарда години геоложка история. Оранжевите и виолетовите пластове при южния ръб на Гранд Каньон ще ви напомнят на торта до момента, в който не преминете през говеждото капричио с поблано кростини и сьомгата от Аляска и не опитате истинските десерти тук.

Източник: http://www.millionaire.bg/home.jsf?flashCategoryId=6&flashSubCategoryId=31

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme