Лондон е най-скъпата туристическа дестинация


Лондон е най-скъпата туристическа дестинация, установи проучване на вестник "Сънди Телеграф". Изданието сравнява туристическите разходи в 11 топ дестинации в света - Сидни, Хонконг, Париж, Берлин, Рим, Единбург, Ню Йорк, Дъблин, Барселона и Сидни.

Оказва се, че за разглеждането на забележителностите в британската столица се плаща най-много в сравнение с таксите, които се събират в основните туристически центрове по света.

Най-скъпо в Лондон е посещението в Музея на восъчните фигури на мадам Тюсо в Лондон - 85 лири. Доста солени излизат и туристическите обиколки на града с автобус. В Лондон подобен тур струва на семейството 65 лири, а в други градове цената се движи от 24 до 56 лири.

Туристическите фирми, които организират екскурзии в Лондон, казват, че за сметка на това в британската столица има много забележителности, които се разглеждат безплатно. Броят им е по-голям, отколкото по други места в света. Много от тях обаче въвеждат солидни такси за специални изложби. Такъв е например случаят с Националната галерия или с Британския музей.

В Лондон семейство от 4 души трябва да изразходва за разглеждането на 10-те най-големи туристически забележителности с платен вход сумата от 549,30 британски лири, докато в Париж, който е на второ място в своеобразната класация за същото ще са му нужни 386 лири.

На трето място е Ню Йорк - 376, на четвърто Рим - 216, а на пето Барселона - 269 паунда. Следват Сидни - 327, Единбург - 311, Кардиф - 251, Хонконг - 245, Рим - 216 британски лири. Най-евтин в списъка на градовете е Дъблин, където за посещение на 10 забележителности туристът плаща само 180 лири.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme