Обяда на олигарха

Роман Абрамович в компанията на Даша Жукова, сина си Аркадия и три бизнес-партньора посети ресторант Nello’s в Ню Йорк.

олигарх

От самото начало беше ясно, че приоритет за тях са високото качество и съвършенство, а не цената – заяви пред репортери собственика на ресторанта Nello Balan. – Компанията на г-н Абрамович започна вечерята си с карпачо от бели трюфели, след което поръчаха телешко месо по милански и италиански макарони Талиатели с любимото му сирене пармезан.
Поръчаха още морски дарове и тестени изделия, пиеха скъпо вино. „Външно, те не се различаваха от обичайните туристи на Ню Йорк – заявиха от персонала на ресторанта – а момчето им беше нещо ядосано и мрачно.
За десерт похапна изискано тирамису, макар и само три хапки – изглежда диета. Запиваха с шампанско .

олигарх

Щедрата поръчка включваше и две бутилки вино Chateau Petrus, три бутилки от La Tache Romanee Conti pinot noir и две големи бутилки (1,5 л) шампанско Cristal rose – около $ 5000 за бутилка. Общо само за вино са били платени около 35 хиляди долара, докато бременната г-ца Жукова е пила само минерална вода за 16 долара бутилката.

олигарх

На г-н Абрамович не е трепнал и един мускул когато той видял сметката, – казва сервитьор. – Той просто учтиво попита дали тя включва бакшиша. Собственикът на ресторанта подарил на Роман Абрамович футболна топка за спомен като специален клиент и го помолил да купи американския отбор по бейзбол New York Yankees, на което Абрамович отговорил:“ Не, Благодаря ви, имам достатъчно много проблеми с Chelsea„.

олигарх

Сумата, с която компанията се е разделила само за 1 час 18 минути обяд – 47.221,09 долара. Тя включвала 20% бакшиш, но клиентите са добавили още пет хиляди в зелено. В резултат на това, обяда е излязъл на цена около 52 хиляди долара и няколко стотинки.

олигарх

олигарх

олигарх

Източник: http://eyebg.com/?p=4863

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme