Банята от бъдещето



Колко време на ден отделяте за своята любима вана? Минимум 15 минути, нали? И то ако сте сами. А има хора, които прекарват във ваната часове. Това не е предимство на жените или на мъжете. Дори не е предимство на богатите.

Ако банята ви беше обзаведена по последните технологии, бихте ли прекарвали в нея поне един час на ден? Около 60% от населението отговаря утвърдително. Електрониката за баня не е новост. Много хора по света използват телефони, преносими плеъри, аудио системи и дори телевизионни и компютърни екрани. Когато имате възможност да регулирате температурата на водата и да използвате интернет, можете да се пренесете за наистина дълго във ваната.

Това е тенденцията и според статистиката в Европа 8 от 10 души използват някакво електронно устройство, а 10% имат желание да използват повече от 5 устройства. В различните страни броят е различен, но жителите на Испания, Италия и Гърция са тези, които обръщат повече внимание на своята баня, подобно на жителите на Южна Азия например.

Съотношението на мъжете и жените, готови да използват нови технически приспособления, е близко – 10,6% на 9,7%. Мъжете се интересуват от преносими компютри, телефони, от плеъри и компютърни игри. Жените се вълнуват повече от плеъри, масажори и др. Интересът е породен от желанието за развлечения.

Страната, в която се използва най-много техника, свързана с ваната, е Южна Корея. Една трета от населението там има телевизор в банята, а две трети използва телефон там. Броят на търсещите технологични удобства в банята е много висок също в Русия (60%), Гърция (56%) и Италия (55%). Това обаче не означава, че се търсят само най-новите открития, тъй като радиото е все така популярно. Идеята, че банята е място само за един бърз душ, отдавна се е превърнала в история.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2468

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme