Най-скъпите десерти в света


Ягоди в Arnaud
Ню Орлеанс
Цена:1,4 милиона доларa

Явно да си поръчаш ягоди в Ню Орлеанс, при това в ресторант Arnaud не е за всеки. Първо защото ягодите са със скъпоценни камъни и после защото порция от тях струва 1,4 милиона долара. Само ликьорът Charles X, с който са поляти е от 1825 година и бутилка от него струва 24 850 долара, а розовите диаманти са пет-каратови. Официално точно тези ягоди са в класацията на Гинес за най-скъп десерт в света.

„Кокилите на удоволствието“
Шри Ланка
Цена: $14,500 долара

Десертът, дебютирал преди година в Шри Ланка е всъщност ръчно направен шоколад под формата на въдица, която хваща 80- каратов скъпоценен камък. Идеята е на авторите на Bombay Sapphire Martini, които правеха коктейли с искрящо сини диаманти. Нито един от тези десерти не е продаден до момента.

Сладки Haute Couture
Ресторант Pierre Hermé Patisserie, Paris
Цена: 8000 долара

Готвачът на известния ресторант за сладкиши Пиер Херме е известен майстор на macaroon. Само си представете- сладки, пълни със сметана и шоколад. Но последното му решение е да дава възможност на посетителите на ресторанта да избират сладките си и да гледат целия творчески процес. Можете даже да го накарате да изпише инициалите ви върху вкусното лакомство. Според запознати той е любимият майстор-сладкар на Сесилия Саркози. Цените започват от 8000 долара.

Торта „Златен султан“
Хотел Kempinski; Истанбул
Цена: 1000 долара

За да направиш тази торта ще ти отнеме повече от 72 часа.Тортата е по любима рецепта на султана и е микс от 24 каратово злато, кайсии, смокини и сметана, ямайски ром и карамелизирани черни трюфели. Обикновено се поръчва от младоженци, но такива каквито могат да си го позволят. Цената тръгва от 1000 долара, при ваше желание се предлага и златна статуетка с булката и младоженеца, като разбира се това удвоява цената.

Кроасан за 1000 $

Така, трюфелите, покрити със злато са готови, дойде време за „аристократична закуска”.

Франк Туджаг (Frank Tujague), управляващ ню- йоркския хотел The Westin New York на Тайм Скуер, добави още едно изделие в колекцията на най- скъпите десерти – кроасан за 1400 лева. Чудо- кроасана е покрит с бял крем от трюфели и ягодово желе със златни листа.

„Шоколадови танци“
Ресторант Mezzaluna; Банкког
Цена: $640

В градската кула на Банкгог има само едно място на което може да вкусите автентичен италиански домашно приготвен шоколад, полят с малиново шампанско Louis Roederer Cristal Brut 2000, крем брюле, ягодов и шоколадов мус и рядкото и изключително скъпо шампанско Moyet Tres Vieille Grande Champagne No. 7, чиято цена е над 2000 долара бутилка. За целта всяка поръчка от уникалния десерт се прави поне седмица предварително. Вкусът е несравним!

The Madeleine Трюфел
Ресторант Knipschildt Chocolatier; Норвегия
Цена 250 долара за трюфел

Трюфелът е овалян в първокласен норвежки шоколад, пълен е с ванилов крем и се поднася от най-добрия норвежки майстор на шоколад Фритц Книпшилд. Всеки от сладкиша се прави за около 24 часа, а трюфелите са специално поръчвани от Франция. Цената на килограм от лакомството може да достигне 6000 долара.

Торта „Империал“ кралски размер
Хотел Империал, Виена
Цена: 63 долара

Тортата „Империал“ има дългогодишна история и традиция. Някога император Франз-Йозеф обожавал прочутия виенски сладкиш и в чест на отварянето на хотел „Империал“ през 1873 година вече няколко поколения майстори-сладкари подобряват традицията на торта „Империал“, чиято рецепта е уникална. Тортата се прави от бадеми, шоколад и млечна глазура, а според майсторите има съставки, които остават тайна. Днес тортата се предлага в лимитирана опаковка на Swarovski.

Златен сладкиш
Хотел Waldorf Astoria, Манхатън
Цена :50 долара

Шоколадовият мус винаги е бил удоволствие особено когато си го поръчваш в Waldorf Astoria, но определено този сладкиш е различен. Може би защото цветът му е искрящ като злато. Пълнежът му е микс от трюфели и ванилов крем. Сладкишът предизвиква истинска популярност в известния хотел и вече се предлага в основното меню на веригата.

Шоколадова планета
Бурж ал Араб, Дубай
Цена : 48 долара

„Шоколадова планета” е горещ шоколад върху лимонов пай, черен шоколад и плодов крем от манго. Уникалният вкус на десерта се предлага само в Бурж ал Араб, а хотелът се е превърнал в истински лъскав рай на шоколада. Точно там можете да видите сладкиши като Шоколадов фонтан, направен от три вида класически шоколад- Valrhona, Equatorial и Jivara като само за да си гребнете от творението на сладкарите ви коства 75 долара.

Шоколадово портмоне
Хотел Le Bristol; Париж
Цена: 45 долара

Идеята да превърне портмонето си в шоколад или поне да направи портмоне от шоколад идва от Лорън Женин, майстор-сладкар на хотел Le Bristol. Портмонето е направено от шоколад, боровинки и черен шоколад под формата на черупки, а вътре е полят със сладолед. Идеята му явно се оказва печеливша, защото и до днес в този хотел няма човек, който поне веднъж да не си е поръчал шоколадовото портмоне.

източник: www.millionaire.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme