Най – странните фотоапарати

Човек може да измисли какво ли не стига да има някаква мотивация. Ето какво са измислили някои от най – големите фирми, а и обикновенни хора когато става дума за фотоапарати.

Никон Д80

transparent_nikon

Да, правилно виждате, че този фотоапарат е прозрачен, всъщност напълно прозрачен, така че всичките му карантии са на показ. Доколкото е известно все още не може да се купи такъв, но пък човек винаги трябва да се надява за нещо.

Пентакс ЛХ Златна версия – 1981г.

pentax

Този пък е от чисто 18 каратово злато. Всъщност това е абсолютно същия фотоапарат като обикновен ЛХ, само че изцяло от злато. Преди време, когато е можело да си го купите от производителя са ви го доставяли с чифт копринени ръкавици, за да не се изцапа.

Пистолетът на НИККОР

nikkor

Не искам да влизам в много големи коментари тук, освен да кажа, че всъщност този фотоапарат е изключително рядък и много трудно може да го видите от близо, а камо ли да снимате с него. Предполагам, че ако решат да ви снимат с него в началото поне ще се стреснете доста сериозно.

Третото Око

Third Eye

Последните два фотоапарата са дело на Уейн Мартин Белгер. Като изключим, че това всъщност е доста странен начин да покажеш някакво изкуство пред света има доста голяма доза креативност. За Третото Око е използван истински 130 годишен череп. Снимката най – отдолу е направена с него.

Untouchable

Untouchable

Отново дело на Уейн Мартин Белгер, този фотапарат е създаден с цел да покаже страданието на хората болни с ХИВ вируса. Казва се така, защото за един от филтрите на картината дизайнера използва кръв заразена с този вирус. Всъщност снимката под фотоапарата е направена именно с него и бих казал, че в голяма степен дизайнера е постигнал целта си.

Източник: http://neshtoto.com/?p=5177

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme