Най-скъпите американски имоти




За да си позволите някоя от къщите, за които ще ви разкажем, трябва да сте от една особена порода хора. Те обикновено помнят началото на своите многоцифрени печалби, но са загубили края им.
Пожелайте си хеликоптерна площадка, алеи за боулинг, зали за билярд, изба, 123 спални и 146 бани. Това са само някои от характеристиките на най-скъпият имот, който се продава в САЩ. Цената на имението The Manor в Холмбай Хилс, Калифорния, е 150 милиона долара. Нека припомним, че през 2005 г. най-скъпият американски имот беше оценен на 75 милиона долара. През 2009 г. са обявени 314 имота за продан с цена 20 милиона долара или повече.

The Manor

Този имот е собственост на Кенди Спелинг, намира се в Холмбай Хилс, Калифорния, и струва 150 милиона долара. Той е построен през 1991 г. във френски стил, има площ от 5200 м2, а дворът му е 4,7 акра. Някои от неговите характеристики бяха вече споменати.

Fleur de Lys

Цената на това имение е 125 милиона долара. То има площ от 4200 м2 и е притежание на Сузан Сапърстейн. Наличието на басейн, гараж за 9 автомобила и отделна къща за прислугата вече се подразбира. Някои от по-атрактивните детайли са златните декоративни елементи на интериора, които са предимно във френски стил, както подсказва и името на имението.

Tranquility

Имението Tranquility (името означава буквално „спокойствие”) се намира близо до езерото Тахо, Невада. В средата на имението се намира езеро, което носи също името Транкилити. Постройката е с площ 1850 м2, с извити вътрешни стълбища. Цената е 100 милиона долара.

Villa del Lago

Villa del Lago или „Езерната вила” е сама по себе си отделен свят. Тя се намира в Нюпорт Бийч, Калифорния, и връща към живот класическите линии в архитектурата на площ от 1700 м2. От вилата се разкрива гледка към океана, близкия каньон и светлините на града. Имението има гараж за 20 коли, частно езеро, къща за гости, конюшня, тенис корт и лозя, а неговата цена е 87 милиона долара.

Le Belvеdеre

Поредният символ на елегантността във френски стил е това триетажно имение в Бел Еър, Калифорния. Постройката е на 3 етажа, има площ от 4500 м2 и от него се разкрива гледка на 280 градуса към града и околните планини. В балната зала могат спокойно да присъстват 250 гости, в кино салона има място за 60 души, а в избата има 5000 бутилки. На свое разположение имате 19 камини, мароканска стая и турска баня. Дворът е с площ от 2,2 акра и е ограден с ръчно издялана каменна стена. Цената е 85 милиона долара.

Имението на Кайзер

Това имение на остров Хонолулу е било собственост на индустриалния магнат Хенри Кайзер. То има свой басейн, тенис корт и пристанище, а цената му е 80 милиона долара.
Вила в Дел Мар
В Дел Мар, Калифорния, на брега на Тихия океан, се намира величествена къща с 9 спални и шест бани. Тя е построена през 1937 г. на площ от 5,5 акра, където има частен басейн и дори място за още една постройка. Тя е близо до градчето Дел Мар и нейната цена е 76 милиона долара.

Домът Forstmann

Тази просторна неоренесансова къща в италиански стил е една от най-впечатляващите в щата Ню Йорк. Тя е поръчана от германския магнат Юлиус Форстман. Прекосете градината и влезте в просторния вестибюл. Витата стълба ще ви отведе 5 етажа нагоре, където залите са украсени с благородни метали, камък и дърво. Цената на този имот е 75 милиона долара.

Ранчото Hummingbird Nest

Ранчото Hummingbird Nest, чието име означава „гнездо на колибри”, се намира в долината Сими в Калифорния, на терен с площ 123 акра. То е построено през 2004 г. и има забележителни възможности за почитателите на коневъдството и ездата, тъй като към оборите е построена самостоятелна писта. Постройката е с площ 1600 м2, а към нея има 6 къщи за гости.

Portabello Estate

Това имение е с три постройки, обърнати към океана в Корона дел Мар, Калифорния. Неговата площ е 2800 м2 и включва зашеметяващи гледки от всяка стая. Кино салонът в стил арт деко, басейнът с водопад, спа залите и барът са само въведението в тази „красива порта”, както се превежда „рortabello”, а цената е 75 милиона долара.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2664

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme