Летни коктеили и свежи плодове



Пресните плодове през лятото са идеално допълнение към летните коктейли. Не се ограничавайте в рецепти и писани закони. Винаги можете да експериментирате в зависимост от вашия вкус и настроение. Но все пак има няколко правила, които трябва да се спазват.

В основата на всеки летен коктейл е натрошеният лед. Когато смесвате съставките за коктейла, течността трябва само леко да се подава над леда. Ако предпочитате по – тръпчивия вкус, не използвайте ликьори.

Ето няколко предложения, как можете да комбинирате най – вкусните летни плодове с алкохолния вкус в истински празник за душата и тялото.

Пъпеши

Пъпешите вървят добре с текила, водка, всякакъв вид ром. Дръжте далеч ликьорите с вкус на кафе, какао и ирландски крем.

Опитайте:

400 гр. Пъпеш
1/2 зелен лимон (лайм)
170 гр.текила
30 гр."Трипъл сек"
1 с.л.захар

Нарежете пъпеша, като отстраните семената. Разбийте в блендер до течно състояние. Добавете останалите продукти. Покрийте с лед и разбийте до хомогенност. Добавете захар на вкус. Сервирайте в чаши за маргарита.

Портокали

Опитайте портокалов фреш с водка и сок от червени боровинки. Наистина свежо!!

Безкостилкови плодове (боровинки, ягоди, малини и др.)

Най – добрият избор тук е ром, водка, текила, Амарето, Крем Касис.

Защо не:

2 топки ванилов сладолед
30 гр.Амарето
шепа дребни плодове

Разбийте добре съставките и украсете със сметана от спрей.
Череши

Шепа пресни череши, 50 грама бърбън и малка топка сладолед – една невероятна комбинация.

Банани

Всякакъв вид ром върви идеално с този плод.

Ето как:

30 гр.лек ром
20 гр. сок от зелен лимон
30 гр.бананов ликьор
1/4 банан, нарязан на кръгчета
1 ч.л.захар или мед малко сметана

В блендер, изсипете 1/2 ч.чаша натрошен лед. Добавете рома, сока от лимон, банановия ликьор, захар и сметана. Разбъркайте добре до хомогенност. Сервира се в охладени чаши за шампанско.

Праскови

Прасковите и сметаната са добра компания за плодови ликьори като Амарето. Пробвайте с бренди, водка и ром, но този път без сметана.

Белини
1 бутилка шампанско
1/2 ч.чаша вода
1/4 ч.чаша лимонов сок
200 – 300 гр. зрели праскови
2 ч.л.захар

Направете прасковите на пюре и смесете с шампанското.

Не забравяйте да експериментирате!

източник: http://rusestyle.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme