Фестивали на храната и виното




Някои мигове от живота му придават нов, по-силен смисъл. Може да се случи така, че за ценителите на храната и виното, най-важното събитие в една година да е някои от фестивалите, за които ще ви разкажем. Много често един такъв фестивал става още по-интересен, заради примамливото си географско разположение.

Hong Kong Wine & Dine Celebration
Хонконг, Китай

Годината 2009 е първата в историята на този фестивал, но той има сериозни основания да се прочуе по цял свят. Причина за това е не само въвеждането на гид за ресторантите със звезди „Мишелин”, а и дълголетната кулинарна традиция на града. По същото време се провежда откритият Винен карнавал и други събития.
Сред посетителите са Винсънт Тиери, Алвин Люнг и др.

Melbourne Food & Wine Festival
Мелбърн, Австралия

Този широко популярен фестивал е неповторима покана към кулинарния свят на града. Тук идват известни готвачи като Томас Келер и Хестън Блументал.
Фестивалът има повече от 200 събития и продължава 17 дни. Обиколката из ордьоврите „Crawl n Bite”, чудатият „Най-дълъг обяд” са само някои от демонстрациите.

BBC Good Food Shows
Бирмингам/Лондон/Глазгоу, Великобритания

Този фестивал е създаден от списанието Good Food и се провежда паралелно в три града в края на ноември, като най-динамична е програмата в Бирмингам. Поканени са известни фигури от кулинарния свят, но са добре дошли и всички ценители. Сред гостите тази година е Гордън Рамзи, Джейми Оливър и Джеймс Мартин.

Les Etoiles des Mougins
Франция

Няма по подходяща атмосфера за дегустацията на френски гурме специалитети от южна Франция. Вече 4 години град Мужин има силно доказателство за това, а фестивалът Les Etoiles des Mougins, чието име буквално означава „Звездите на Мужин”. През септември тук идват талантливи готвачи като Даниел Булю, Ален Дюкас и Гуалтиеро Маркези. Сред авангарда са също Кристоф Мишалак от Plaza Athenee в Париж и внушителна група от Пиемонт и Тоскана.

Taste of Amsterdam
Нидерландия

„Вкусът на Амстердам” (Taste of Amsterdam) е още един пример за това как кулинарните постижения на една не толкова известна кухня като нидерландската могат да достигнат световна слава. През юни могат да се проявят майстори като Ан де Поел и Рон Блау, а 15 хиляди гости не изпускат от поглед нито демонстрациите, нито дегустациите.

World Gourmet Summit
Сингапур

Сингапур е домакин на световния гурме фестивал. Там се представят постиженията на азиатската кухня, срещат много новаторски идеи и чужди традиции. Посетители като Хайнц Бек, Клаус Ерфорт и др. са убедени, че идването си заслужава. Освен за регионалните специалитети, тук можете да научите повече за лечебните свойства на някои билки, подправки и храни, или да научите рецепта, с която да смаете семейството си.

Festival Gourmet International
Пуерто Валярта, Мексико

Началото на този ноемврийски гурме фестивал е поставено от две големи фигури на мексиканската кухня - това са Тиъри Блует от Cafе des Artistes и Нанс Райзе. През 2009 г. Festival Gourmet International ще навърши 15 години, което го прави един от тези с най-дълга традиция. Хотели-ресторанти като Casa Velas и Villa Estancia се радват както на десетките си гости, така и та нарастващата популярност на дегустациите.

Puerto Rico Wine & Food Fest
Сан Хуан, Пуерто Рико

През август тук идват множество телевизионни знаменитости като Кет Кора, Гай Фиери, Емерил Лагас и Харолд Диетерле. Това обаче не означава, че не можете да опитате множество местни специалитети, тай като тук идват повече от 30 местни готвачи и над 40 сомелиери.

Източник:
www.millionaire.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme