Пет архитектурни шедьовъра на новото време





Всички тези пет удивителни сгради са творение на човешкия гений и талант, на много пари и ентусиазъм към новото и различното. Millionaire.bg ви представя петте сгради, чиято конструкция смайва света с ексцентричност, новаторство и амбиция.

Хотел Regatta, Джакарта

Петзвездният хотел и воден парк е конструиран под формата на 10 кули с апартаменти и се простира на 11 хектара площ. Конструкцията му спира дъха, а кулите на целия комплекс се издигат точно над морето. Модерните му форми го превръщат в един от най-удивителните пейзажи на модерната архитектура досега.

Сградата на The Cctv, Китай

Една от забележителностите на Пекин е и сградата на телевизията The Cctv. Уникалната сграда, пострена на зиг-заг, не е най-голямата, нито най-високата сграда в света, но пък е израз на ексцентрична и модерна архитектура. Решена на площ от 380 000 кв.метра, тя е разделена на 5 професионални секции за нуждите на телевизията. Конструкцията на тази сграда остава символична, но и представлява израз на културата и важността на телевизионната индустрия.

Спиралата на Чикаго

Най-високата резиденция в света ще бъде завършена окончателно през 2010 година. Конструкцията й е истински шедьовър и представлява огромна спирала, висока 609 метра. В нея ще се помещават частни жилища, офиси и магазини.

Резиденция Antilia, Индия

Както вече оповестихме, къщата на милиардера Мукеш Амбани ще е наистина най-забележителната резиденция в света. Тя ще се издига до 245 метра, а семейство Амбани ще разполага с 40 етажа. В Antilia, Амбани ще съвмести бизнеса с личния си живот. В ниските етажи ще се помещават служителите му, в средните ще могат да се настаняват гости, а най-високите и съответно с най-красива гледка, ще си живее фамилия Амбани. Всичко това с паркове на всеки етаж и архитектурен микс от ултрамодерна и традиционна индийска култура.

Aqua, Чикаго

Отдалеч този небостъргач изглежда просто висок и модерен, но ако го приближите ще видите първата сграда в света, конструирана на вълнички. Ефектът на привидно назъбената сграда смайва с помощта на размерите на балконите, чиито размери варират от покрива до основите. Вече е обявена за архитектурен шедьовър.

Източник; http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2798

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme