Съвременните архитектурни чудеса в Южна Корея





Южна Корея определено се превръща в мястото на архитектурните чудеса на 21 век. И на големите инвестиции поради това. Поредната новина в тази сфера е новият небостъргач, който ще се изгради там. Той ще бъде най-високата кула в цяла Азия и ще бъде завършен през 2014 година. Името му е Lotte Super Tower 123 и е по дизайн на компанията Kohn Pederson Fox-една от най-мощните компании в света, когато става въпрос за архитектура на небостъргачи.

Кулата в Южна Корея се очаква да бъде втория най-висок небостъргач в света. Структурата на едно от съвременните чудеса на архитектурата ще служи за нов център на компанията Lotte Group, които са и финансиращите модерния проект. Кулата ще бъде с необикновен дизайн и естествено ще предложи магазини, апартаменти, офиси и хотели. Проектът е в сърцето на Сеул в близост до най-голямото метро и повечето от важните транспортни връзки. Ключовият момент в дизайна на най-високата кула в Азия ще бъде достъпността и максималната възможност за използването й.

Освен, че от сега се знае, че в кулата ще има и обсерватория, в нея вероятно ще изградят централите си и най-големите търговски марки в Азия, както и дузина институции в страната. Точните детайли по дизайна на архитектурното чудо са все още тайна, но от Kohn Pederson Fox обещават и съвременен цялостен мониторинг на сградата, както и система за енергийно спестяване.

Междувременно от компанията Kohn Pederson Fox отварят втори мащабен проект за Южна Корея, такъв какъвто ще има само в Ню Йорк, Хамбург и Лондон - изграждането и дизайна на еко-град. В плана на дизайна му влизат уникални методи по новото еко строителство на 21 век. Songdo IBD, както ще се нарича градът ще предлага огромни пространства от паркове, зелени покриви, соларен дизайн и приблизително 120 постройки, които ще бъдат разположени близо до бреговата ивица на Инчеон, Южна Корея. Цената на този проект струва повече от 30 милиарда долара и предлага да разположи близо 75 000 живущи в къщи и около 300 000 души в жилищни блокове. Цели 40 процента от еко-градът ще бъдат отворени като зелени пространства, паркове и дори голф резорт.

Амбицията на компанията, която го създава вероятно ще впечатли цяла Азия, първо защото това ще бъде най-скъпият еко-град строен на континента и второ, защото архитектурата му ще пресъздаде всички световни чудеса, включително и типичните венециански канали и подобие на парижките булеварди. Така в рамките на по-малко от десет години Южна Корея ще бъде едно от местата с архитектурните чудеса по света и амбициозна атракция, която вече привлича милиони туристи

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2990

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme