Парапланеризъм

Напоследък все по-голяма популярност у нас печели парапланеризмът. Този бърз и нестандартен начин за придвижване доставя неподозирани емоции и е един от масовите спортове на бъдещето, независимо от скъпата материална база, необходима за безопасното му практикуване. Безкраен е списъкът на местата, откъдето може да се предприеме полет, но любими на парапланеристите са Голи връх (Витоша, над София), Мальовишкият район (Рила), местността Почивалото (Централна Стара планина, над град Сопот), хижа и паметник Околчица (Врачанския Балкан, над Враца и Мездра), курортът Албена (на Черно море), големите ски-писти през зимата - Маркуджиците и Ястребец (Рила), Шилигарника (Пирин), Стената (Витоша).

Не са за пренебрегване и такива форми на нестандартно общуване с природата, за които в България има определени условия, като: конен туризъм, делтапланеризъм, сноубординг, сърфинг, яхтинг и някои други.

Чистата природа и разнообразната фауна на страната предоставят чудесни възможности за практикуване на ловен и риболовен туризъм.

При все по-динамизиращия се и невротизиран живот сред бетонните, лишени от въздух и жизнено пространство градове, активният контакт с природата се превръща в необходимост. Българската природа, създадената инфраструктура, традициите и хората, свързали живота си с тях, са готови да я посрещнат.

bg.zonebulgaria.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme