Белгравия - Кварталът на богатите





Им само един квартал в Европа, който може да бъде наречен кварталът на богатите. Белгравия е единственото място, в което може да видите руски олигарси, политици и световно известни звезди. Тук животът има друго измерение и то никак не прилича на онова, което си представяме.

Тузарска Белгравия е най-луксозният район за живеене на стария континент и е разположена в централен Лондон. Всяка къща в Белгравия може спокойно да влезе в списания с архитектурни паметници, а цените им започват от 15 милиона британски лири. Родният квартал на сър Уинстън Чърчил има собствена история и то пряко свързана с кралските величия на Великобритания. Лагуната на Темза, както е известен кварталът плод на маркиза на Уестминстър сър Ричард Гросвенор. Фамилията на маркиза и до ден днешен разполага с титлата дук на Уестминстър и управлява имоти за милиони. Дедите на сър Ричард притежавали отдавна земите на несъществуващия още квартал, но в началото на 1800-та година сър Ричард решил, че ще започне строеж на зона, достъпна само за лордове и висши фигури на английската аристокрация.

Сър Ричард Гросвенор бил пленен от факта, че някога точно по земите на прадедите му е пребивавал и Волфганг Амадеус Моцарт. Маркизът на Уестминстър притежавал достатъчно много пари и като истински джентълмен не се свенил да наеме архитект за идеята си. Името на архитекта било Томас Кубит, същият който бил ангажиран и от самата кралица. Идеята на Ричард Горсвенор била - съседство източно от Бъкингамския дворец, което да се превърне в място за най-модерните резиденции с класическите бели тераси и внушителен външен вид.

Завършеният проект става готов през 1820. Оттогава насам в него не живее нито един простосмъртен. През годините по-късно в него се настанява Иън Флеминг, авторът на поредицата за Бонд. Съседка му е Вивиан Лий, по това време станала достатъчно богата след култовата си игра като Скарлет О Хара. Два от най-известните площади в Англия са именно в Белгравия - Итън скуеър и Белграв скуер се правят под вещата протекция на маркиза и знаменития му архитект.

Днес над 500 улици, площади и сгради там носят имена на хора и места, свързани с благородническата фамилия Гросвенор. Компанията им Grosvenor Group днес върти милиарди паунди с бизнеса с недвижими имоти именно в Белгравия, а да си купиш имот от тях е равносилно на това да притежаваш къща в Монако. Сред клиентите на владетелите на Белгравия са Роман Абрамович, който притежава четири къщи в престижната зона. Съседът му е Олег Дерипаска, чиято къща в стил "Регент" е на стойност 25 млн. лири. Тук може да видите къщите на Маргарет Тачър, Шон Конъри, Ел Макферсън и братята милиардери Митал. В Белгравия няма нищо случайно.

ИЗТОЧНИК:http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=1800

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme