Oфисни лъжи

Много е важно да се лъже на работа. Ако не лъжеш управлението, нито работата върви, нито някога ще получиш повишение. Колегите от profit.bg се позамислиха и написаха 10-те лъжи, които пробутаха на шефовете от началото на деня.

С удоволствие!

Още преди шефът да довърши въпроса „Ще направиш ли... „, ти веднага отговаряш „С удоволствие“, въпреки че точно си зачел в men.bg.

Нямам въпроси

След оперативка или след реч на някои от горните нива. Току що си чул един чувал идеи, от които половината не си чул, а другата половина не си разбрал. Краят винаги е „Имате ли някакви въпроси?“. Винаги няма.

Само минута

Изразът „Само минута" в съвременния език означава само „Изчакайте", без говорещият да се обвързва с какъвто и да е времеви интервал. Може да отнеме от секунда до три часа.

Току що получих вашия имейл

За съжаление вече много системи предлагат известяване за отваряне на писмо, така че номерът не винаги върви.

Айде да се видим някой път!

Тази фраза е почти задължителна, когато срещнеш колега, с който не сте се виждали дълго време. Уверявате се, че телефоните са същите и не сте сменили номера, дори разменяте скайп (Facebook). Когато след година пак се засечете, процедурата се повтаря.

И аз мислех абсолютно същото!

Шефът винаги е прав. А ти винаги мислиш като шефа.

А, да. Правил съм това преди.

Всъщност нямаш никаква идея за какво става дума, но когато попълваше автобиографията, ти се стори готино да пишеш, че пишеш, че знаеш перфектен корейски.

Настинал съм

Най-удобно е като върлува грип. Когато се разболеят 5-6 колеги, ти се вписваш с тях.

Успах се/Часовникът ми не звънна тази сутрин

Той звънна, но ти успя да го хвърлиш чак в другата стая.

Всичко е под контрол

Докато отчаяно се опитваш да поправиш нещата, се появява шефът да пита „Как върви“ и естествено тогава всичко е под контрол.

Източник: http://men.hotnews.bg/news_single.php?id=4938

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme