Топ 10: Морски градове




Дори когато сте твърдо решен да се махнете от големия град и да отидете на почивка, има мегаполиси, които ще ви накарат да размислите. Те съчетават почивката и светския блясък. Възможността да се радвате на просторни плажове с мек, златист пясък, прибоя, а нощния живот е коктейл, който ще замае главите на всеки.

1. Дубай, Обединени арабски емирства
Дръзката архитектура на Дубай му донася световна слава. Неповторимите плажове на града го превръщат в един от най-атрактивните модерни мегаполиси. На плажа Джумейра например можете да срещнете някои от най-известните музикални и
кинозвезди, но можете да намерите също спокойствие и отдих.

2. Барселона, Испания
Барселона е град, който е лесно да се обикне. Там се стичат туристи, които откриват както празничните плажове и улици, така и приветливите жители на града. Историческите постройки и внушителните катедрали остават незабравими. Всяка година на плажа Барселонета идват 7 милиона души и много от тях не пропускат да се завърнат.

3. Рио де Жанейро, Бразилия
Съчетанието на този завладяващ град с прочутия плаж Копакабана е само началото на магията, на която ще бъдете свидетели там. По необятните плажове ще видите танцуващи, загорели от слънцето момичета и заведения с неповторимо великолепие. Разбира се атмосферата е изпълнена с очакването на ежегодния карнавал.

4. Маями, Флорида, САЩ
Този мегаполис е изпълнен с живот денем и нощем. В заведенията идват най-известните музиканти, по плажовете неизменно се срещат знаменитости, почиващи си със скъпи коктейли и весела компания. Култът към красотата и модата денем е най-силен, а нощем танцуващите по пясъка придават истинско очарование на крайбрежието.

5. Кейптаун, Южна Африка
Кейптаун е друг многолик град, където разкошът е залял някои части на града, а други е оставил недокоснати. Европейските сгради и африканската екзотика вървят ръка за ръка. Многозвездните хотели и ресторанти, малките семейни гурме ресторанти, шикозните клубове и бутици могат да заслепят всеки с блясъка си. На плажа Клифтън можете да видите както привлекателни яхти, така и загорели плувкини и почитатели на сърфа.

6. Сидни, Австралия
Не е трудно да се отгатне защо Сидни привлича много повече посетители от австралийската столица Канбера. Необичайната архитектура, нощният живот, небостъргачите от стомана и стъкло, омагьосващата природа и тихоокеанското крайбрежие очароват всеки. Най-добрият плаж е Бонди. Сърфът е само едно от възможните развлечения.

7. Венеция, Италия
Романтичната атмосфера на старинното адриатическо пристанище е неустоима. Възхитителната архитектура, историческите паметници и произведенията на изкуството там са само някои от примамливите черти на града.
Близкият о-в Лидо е популярен сред знаменитостите и там необезпокоявано можете да се радвате на частни плажове като Excelsior и Des Bains.

8. Лос Анджелис, Калифорния, САЩ
Лос Анджелис едва ли може да се представи подробно. Също така едва ли трябва да се описва с думи красотата на плажовете и крайбрежието, които макар и за малко могат да се видят в хилядите филми заснети тук.
Тук имате възможност да се сдобиете с хубав загар на кожата, да се веселите в Дисниленд, да посетите студията на кинокомпанията Universal, да се разходите из Бевърли Хилс и Малибу.
Не пропускайте кейовете, покарайте кънки по крайбрежието или си уговорете среща край някой бар за сърфисти.

9. Брайтън, Великобритания
В днешно време Брайтън е много повече от курорт, където си почиват англичаните. Сега ветроходството е направило това пристанище още по-оживено. След като се „възражда“ през 60-те години на ХХ век, Брайтън се разраства с невиждана скорост и лятно време няма къде игла да пуснеш.

10. Мумбай, Индия
Мумбай е една от столиците на Индия, и както и другите мегаполиси там, се раздвоява между великолепните небостъргачи и мизерните колиби. Най-известният градски плаж е Джуху. Посетителите могат да се радват магазините край брега, кафенетата и клубовете. За най-добър плаж обаче се счита Чоупати, където се провеждат също традиционни карнавали, театрални представления, гадаения, пиеси, танци и ритуали.
Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=6&articleId=1403

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme