Най-старият действащ хотел в света е на 1291 години

Галерия
"Хоши Риокан" е най-старият хотел в света, създаден преди 1291 години в японския град Коматсу.

От 718 г. до наши дни той се управлява от поколенията на една и съща фамилия и е известен най-вече със своите автентични СПА програми и лечебни минерални води.

Историята разказва, че будисткият монах и учител Таичо Даиши заедно с дърводелеца Гонгоро Сасакири отишли в планината Хакусан, за да медитират. Една нощ в съня на Таичо се явил божественият пазител на планината и му казал:

"На 23 километра от подножието на Хакусан има едно село, наречено Авазу. Там ще намерите топла вода под земята с чудни лечебни сили. Жителите на селото обаче не знаят за нея и вие трябва да отидете да я откриете, за да служи завинаги на хората."

Таичо Даиши изпълнил напътствията на божеството и наистина успял да открие в Авазу подземните минерални води. Според легендата Даиши казал на болните да се изкъпят в тях и те веднага се излекували.

По-късно Таичо отново се отдал на медитация в планината Хакусан, но заръчал на своя ученик Гарио Хоши да изгради лечебен комплекс на това място и да създаде потомство.

Слуховете за божествените лечебни сили на топлите подземни води бързо се разнесли из цяла Япония и стигнали до Императорския двор, чийто управници и придворни започнали да посещават хотела. Благодарение на това лечебният комплекс "Хоши Риокан" добил още по-голяма популярност.

Днес хотелът разполага със 100 стаи и предлага различни СПА процедури, масажи, обучения и медитация.
Източник: http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2009/10/07/796352_nai-stariiat_deistvasht_hotel_v_sveta_e_na_1291_godini/

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme