Тенденции в интериора за 2010 г.





Настъпи онова време от годината, когато обикновено стават ясни новите тенденции в интериора за следващата година.

Завръщане към корените: естествено, мистериозно, дълготрайно

По силата на инстинкта си човекът търси безопасността на племето. Живеем в сложно и объркано време, в което е интересно и задоволяващо да се преоткрие един по-стар свят, да се възродят различните култури. Африканското, аборигенското и индианското влияние се смесват, за да се създаде един съвременен „племенен стил”. Цветовете са наситени и земни, с внушение за повече естественост.

Полъх на свежест: пищност, дързост, оптимизъм

Тропически, игриви цветове и слънчеви дни – навяват мисли за ваканция. Завръщат се „щастливите” пространства, с повече флорални мотиви, ярки цветове и смели комбинации. Стилът от 60-те и от 80-те се смесва, срещат се различни културни влияния и мотиви, за да се постигне перфектна хармония.

Дъх на съкровищница: вечност, многопластовост, традиционализъм

Тежките финансови условия накараха много хора не само да се обърнат към корените си, но и да преоткрият съкровищницата на миналото. Отмина времето на „изхвърлящото” общество. Чрез занаятчийските произведения се обогатява интериорът. Следите на времето и естественото остаряване пък разкриват истинското качество на материалите, устояли на теста на годините.

Изчистени линии: прозрачност, структура, изисканост

Простотата е признак за истинска изисканост – тази истина, изречена от Леонардо да Винчи, е устояла на времето, за да се превърне в мантра на съвременността. Естетичното, обаче, не е аскетично. Линиите са ясни и чисти, а прозрачните материи разкриват формата и структурата. Цветовете са приглушени, фини и нюансирани, с променящи се според средата полутонове.
Източник:http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=3032

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme