До 5000 лв. глоба за некатегоризиран обект в София


категоризация на обектиС цел подобряване качеството на туристическото обслужване в София, от началото на декември над 1000 туристически обекта в столицата ще бъдат проверени от представители на СДВР, Столична община и Комисията за защита на потребителите. Това бе съобщено от директора на общинското предприятие „Туристическо обслужване“ Стоян Лазаров пред БТА на семинар, организиран от районните дирекции по търговия в София.

Стоян Лазаров съобщи, че глобите при предстоящите проверки за некатегоризирани обекти ще бъдат налагани от Комисията за защита на потребителите и максималният им размер е 5000 лв. По време на срещата бяха обсъдени и мерките, които да доведат до категоризирането на всичките 1053 обекта в столицата. Според участниците задължително трябва да се предприемат промени в нормативните документи и заявленията, които се подават за категоризиране на обекта.

По-рано през ноември бе съобщено от Столична община, че разполагат с електронен регистър на категоризираните обекти на територията на София, в който са включени всички 1053 обекта, независимо дали са категоризирани или не.

http://novini.zahotelite.com/471

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme