Хотели в Космоса – скоро реалност


хотел в космосаУникален проект на стойност над 3 млрд. долара за построяването на космически хотел е на път да се осъществи в следващите две години. Хотелът е по проект на архитектите от испанската фирма Galactic Suite Ltd, базирана в Барселона. Той ще посреща туристи и ще предлага условия за бизнес срещи, като цената на тридневен престой в хотела ще бъде от порядъка на 3 млн. долара. В тази сума организаторите на подобно пътешествие включват и осемседмично тренировъчно обучение на тропически остров.

Въпреки че потенциалните туристи ще трябва дълбоко да се бръкнат за подобно изживяване, техният брой никак не е малък. До момента интерес са проявили повече от 200 души, а резервации са направили 43ма. По време на своя пресой в космическия хотел, гостите ще пътуват около света на всеки 80 минути и ще наблюдават 15 пъти изгрева на слънцето. Подобно на спайдърмен, те ще могат да пълзят из помещенията прилепвайки към стените, като за целта ще носят костюми от велкро.

Осъществяването на грандиозния проект ще стартира с единична капсула, която ще се движи в орбита на 450 км над Земята със скорост от 30 000 км/ч. Капацитетът на капсулата ще бъде за шестима души, от които двама ще са астронавти пилоти. За достигане до капсулата ще бъде използвана транспортна ракета, като транспортирането ще отнема около ден и половина.


http://novini.zahotelite.com/465

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme