Хотели стават кооперации на „Слънчев ден“

Възможно е някои от хотелите на „Слънчев ден“ да бъдат реконструирани и да станат луксозни жилищни кооперации за богаташи от цял свят, научи „Народно дело“. Емблематични хотели като „Мираж“ и „Вероника“ може би ще сменят статута си, гласят слуховете, въпреки че до този момент няма официално потвърждение. Така би се отворила възможност за продажба на големи апартаменти.

В сайта на архитектурно студио „Дизарх“ се появи проект за нова луксозна жилищна сграда в курорта с площ 6158 кв.м. Шефът на компанията Делян Жечев посочи, че за информация трябва да се обърнем към ръководството на „Слънчев ден“. Собственикът на „Слънчев ден“ Георги Гергов не бе открит за коментар. От началото на есента на входовете на „Слънчев ден“ стои надпис, указващ, че комплексът не работи.

Според запознати снимката в сайта на „Дизарх“ прилича на самия хотел „Вероника“, което навява на мисълта, че той ще претърпи яка реконструкция. Етажността, формата и позицията до самия бряг са еднакви. Не е изключено да има разширение след реализирането на проекта, което не е ясно кога ще се случи. Сградата ще бъде изпълнена в същия стил като реализирания преди година – двуапартаментен комплекс „Порт Палас“, който също е проектиран от „Дизарх“.

Вероятно и цените ще бъдат на същите нива - двойно и тройно по-високи от средните в морските курорти. Инвеститор в "Порт Палас" е "Парк-хотел Санкт Петербург" АД на бизнесмена Георги Гергов, който държи едноименния хотел в Пловдив и част от хотелите в "Слънчев ден".
Източник: http://moreto.net/novini.php?n=68001

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme