Рекорден брой автомобили бяха продадени в Китай

Държавната програма за насърчаване на продажбите на китайски автомобили се оказа изключително успешна. Според местните медии само за периода от януари до ноември месец тази година в страната са били продадени повече от 13 милиона китайски автомобили. Това е рекорден брой на закупени автомобили за китайската автомобилна индустрия.


Според икономисти растежът на продажбите се дължи главно на държавното стимулиране, което правителството осъществява през тази година и което се очаква да бъде запазено и през 2010 година.

От китайската асоциация на производителите обявиха, че очакват за цялата 2009 година продажбите на автомобили да надхвърлят прага от 20 милиона броя. Световните медии коментираха, че до тази година автомобилното производство на Китай е било ограничено до не повече от 10 милиона автомобили годишно. По тези показатели азиатската държава може вече да се съревновава със САЩ и Япония.

В края на миналата година за първи път продажбите на автомобили на вътрешния китайски пазар се изравниха до показателите в САЩ. Според експерти има вероятност в това отношение Китай дори да надмине американската си конкуренция.

Източник: http://moreto.net/novini.php?n=67886&c=04

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme