Кристални полилеи - романтика и разкош





Ако ви допада минимализмът или високотехнологичният стил, тогава не е нужно да се зачитате. При тези стилове осветителните тела наистина светят, очертават, акцентират и дори забавляват, но не будят възхищение и не покоряват сърцата.
Ако сте от онези, които не могат да не вкусят някой деликатес на обяд, един ден в седмицата посвещават на изискани рибни блюда, обичат да посещават баловете във Виена, тогава ще оцените разкоша на интериора, за който ще ви разкажем.

Тежките кристални полилеи стават популярни в епохата на Възраждането и достигат своя пик в барока и рококо. В полилеите е нещо обичайно да се съберат хиляди кристални огньове, чиято хладна светлина символизирала богатството. Ако са избрани с вкус, те винаги ще накарат вашите гости да се отнесат с уважение към интериора ви и амбициите ви на домакин. Недейте да преминавате към принципа да смесвате скъпи и евтини вещи, нито такива от твърде различни стилове. Знайте, че кристалния полилей е нещо, което придава класически привкус на помещението.

Ако украсите апартамента си с кристали Swarovski, кристалът ще бъде маркиран Swarovski Strass, а самите полилеи могат да бъдат проектирани от италианската компания Arredo Luce. Трябва просто да решите, дали подхождат на вашата ежедневна съзерцателна нагласа. Помнете, че въпреки целия си блясък, те могат да изглеждат не на място и да бъдат подбрани безвкусно.

Изделията на чешката фирма Preciosa и Elite Bohemia са не по-малко изтънчени. Многовековните традиции на чешките компании за кристал им гарантира успех. В последните години техните дизайнери прибавят и цветни камъни, пъстро стъкло, керамични детайли и все така бранят водещите си позиции на пазара. В „Ла Скала” и в „Болшой театър” има точно такива полилеи!
Не по-малко престижна се оказва и египетската марка Asfour, която се явява достоен конкурент на европейските компании в Близкия изток.

Съвременните кристални колекции доказват, че вдъхновението и романтичността не е изгубена и не е задължително да бъде старомодна. Елегантността е оправдана, а скромността не винаги е задължителна.
Помнете, че кристалния полилей е като извор на светлина, който залива помещения и сцени. Не е нужно да добавяте други осветителни тела, прожектори, фенери и настолни лампи. Сметнете ли, че не можете да си ги спестите, постарайте се да бъдат от същия производител и в същата линия, и ги съхранете за следващите поколения.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2528

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme