Спираловиден хотел в Абу Даби





Представяме ви още едно необичайно архитектурно хрумване. Това е спираловиден хотел, който е завъртян и усукан над просторен парк. Именно неговата крайно нетрадиционна форма, сякаш е завъртян преди да бъде изпечен или докато е бил още топъл, е причина той да се превърне в атракция.
Хотел Helix в Абу Даби няма етажи, а спираловидни площадки с формата на тирбушон, без прекъсвания. Това прави достъпа до басейна, сауната, залите за масаж и за медитация, още по-лесен. И после обратно по баровете и бутиците.

Едно от предимствата на хотела е, че неговият кух център му позволява да се проветрява благодарение на крайбрежния бриз и да се осветява през деня от естествена светлина. Изнесените на открито полиетиленови енергийни панели гарантират снабдяването със слънчева и вятърна енергия. Всяка от 208-те стаи има различен изглед, но много от тях са подходящи да гледате строежа на моста „Шейх Зайед“ на Заха Хадид.

Дизайнът на хотел Helix е на Leeser Architects, които спечелват конкурса, организиран от компаниите Al Qudra Real Estate и QP International. Проектът е разработен в близко сътрудничество с консултанти по екологичните въпроси от Atelier Ten. Единственото, което остава, е да се наслаждавате на красивото крайбрежие на Персийския залив.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2344

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme