Неписаните правила на телефонното общуване

Не е особено приятно докато пътувате в метрото изведнъж да иззвъни нечий телефон и съседът ви да започне да крещи нервно в слушалката. Дори и за нещо толкова естествено като говоренето по мобилния телефон има неписани правила, които е добре да бъдат спазвани на обществени места.

Да изпращат мейли, текстови съобщения или да приемат обаждания, дори в компанията на други хора, е нещо обичайно за онези, които са силно привързани към мобилните си устройства или работата им е силно обвързана с комуникация.

Игнорирането на събеседника обаче, особено по време на среща, е доста неприемливо.

В онлайн проучване, проведено от Harris Interactive и поръчано от Intel, 75% от запитаните обясняват, че нямат нищо против да получат благодарности под формата на съобщение, както и да използват лаптопа или телефона си в банята.

„Етикетът е преди всичко въпрос на самосъзнание“, обяснява експертът по етикеция Ана Пост пред Reuters.
Според проучването 62% от запитаните 2625 души се съгласили, че мобилните телефони, лаптопите, нетбуците и другите електронни устройства са част от ежедневието на всеки, ето защо използването им е наложително, дори в присъствието на други хора.

55% осъзнават и приемат необходимостта от това всеки работещ човек да е във връзка с колегите и задачите си, независимо дали това означава да вземе лаптопа си със себе си по време на почивка или пътуване.

Почти 90% от запитаните не считат за редно позвъняването на мобилния телефон в църква, а 30% биха предпочели друга форма на поздрав, не онлайн.

Повече от половината запитани обаче предпочитат да пращат онлайн поздравителна картичка вместо традиционната книжна такава.
Източник: http://style.investor.bg/article.php?cat=2&id=673

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme