Към невидими далечни галактики


Телескопът на НАСА "Хъбъл" е заснел най-отдалечения изглед от Вселената, произвеждайки изображения на галактики, които никога досега не са били виждани, предаде Би Би Си.

Снимките са направени с новата Wide Field Camera 3. Тази високочувствителна камера може да вижда звездната светлина на далечни обекти – светлина, която е била "издължена" от разрастващата се Вселена. Учените, анализирали новите снимки смятат, че галактиките, които те разкриват, може би са най-отдалечените наблюдавани до този момент. Два екипа от британски учени публикуват своя анализ в "Monthly Notices" на Кралското астрономическо общество.

Камерата бе монтирана на "Хъбъл" като част от мисията за обновяване и ремонти, осъществена от космическата совалка "Атлантис" по-рано тази година. Камерата е чувствителна към инфрачервената светлина, която има дължина на дъната около два пъти по-голяма от видимата светлина и не може да се засече от човешкото око. Тя се описва като "отвъд червената". Някои от новите снимки са от район в небето, известен като "ултрадълбокото поле на "Хъбъл".
Източник: http://bgnewsroom.com/singlenews/?ID=134371

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme