Гърция – страната на отворените врати

Слънчевата страна от години е предпочитано място за почивка на голяма част от европейците. Основният приоритет там е туризмът. Гърците дават прекрасен пример какво може да се направи с природните дадености на една страна. Главното им предимство е прекрасното море, осеяно с хиляди острови. Те са разположени в европейския субтропичен пояс, което автоматично удължава курортния сезон с три месеца, а плажната ивица възлиза на над 13 500 км. Великолепната история, съчетана с великолепната природа днес са превърнати в

печеливш туристически бизнес - един от най-внушителните в Европа
Особено развит е религиозният туризъм. Хиляди са манастирите пръснати из цяла Гърция.
В икономически аспект Южната ни съседка се е справила изключително успешно с развитието на всички отрасли, които обслужват туризма.
Това е страната, която е намерила най-удачния начин за експлоатация на средищното си положение на Балканите. Тя има балансирано икономическо развитие, ориентирано към приоритетите на държавата.

Там се харчат милиони за консервация, реставрация и разкриване на исторически ценности и за поощряване на археологическите проучвания. Превръщането на древните паметници в туристически атракции отдавна е бизнес със солидни основи. В довършителен етап е регулацията по отдаването на исторически паметници на концесия. Те се дават на частни предприемачи, които ги експлоатират при много строги договорни условия с държавата.

Република Гърция е член на Европейския съюз и Шенген.
При пътуване за тази страна е необходим задграничен паспорт с валидност най-малко шест месеца след датата на пътуване. Посещението с цел туризъм и гостуване е безвизово, като се разрешава престой до деветдесет дни в рамките на шест месеца от датата на първото влизане.
Граничните власти имат право да изискат и допълнителни документи, доказващи целта на пътуването. Ако пътувате с цел туризъм е необходим документ за предплатени туристически услуги (ваучер). За влизане в Гърция с цел обучение в гръцки учебни заведения, участие в различни програми, работа (сезонна и за по-продължителен период от време) е необходима виза, издадена от дипломатическите й представителства.

Пътуването до Гърция с туристическа или бизнес цел са две различни неща
Когато сте турист всички врати се отварят пред вас, докато когато става дума за бизнес съществува само едно, но достатъчно голямо препятствие - гръцката бюрокрация. Огромна спънка в иначе добре подредената структура на бизнес обществото. Въпреки това се забелязва огромен напредък в печеленето на доверие в чуждестранните инвеститори, особено сред австралийските, германските и руските.
Източник: http://www.tbmagazine.net/content/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%E2%80%93-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme