Мозайката като луксозен акцент





Компанията Sicis със завидна находчивост си завоюва престижно място изработвайки мозайки. Тя предлага единствени по рода си бляскави колекции, обиколили света. Всяко произведение на Sicis се опитва да отговори и на най-смелите представи на публиката, и в същото време да бъде в крак с времето и съвременната идея за красота.

Мозайката притежава гъвкавостта и мекотата на скъпа дреха, която се наглася към архитектурните форми. Тя се опитва да забули част от изтритите от ежедневието места.
Едно от последните постижения на Sicis е колекция от вани, очертани с разноцветни мозайки. Ваните са вече независим предмет, отделен от банята и радващ се на все по-голямо внимание. Той може да мигрира в хола, спалнята и градината, като понякога е заобиколен от скулптури. Декорацията на ваните може да бъде геометрична, флорална или с друга стилизация и различните интерпретации създават уникална връзка между отделните детайли.

Sicis има също колекция от огледала, която е парадигма за стил. Изразителността на този предмет и илюзията и желанията, въплътени в него, се открояват още повече. Мозайките по рамките на огледалата, като парченца сън, се превръщат в граница между два свята, която може да бъде изработена от материали като хартия, кожа, дърво и метал.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=831

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme