Най- добрите джебчии

Там където има най-много туристи има и най-много опасност от хора, които искат да ги експлоатират.

Кражбите понякога са доста изобретателни, като режисират цели сценки за отвличане на вниманието на туристите.Туристическият сайт TripAdvsior направи класация на десетте най-места, където има най-голяма опасност от джебчии.

10. Ханой, Виетнам

Най-рисков е Старият квартал, който е пълен с паметници, около които винаги има струпани туристи. В града има около 600 религиозни храма, което го прави рай за джебчиите.

9. Атина, Гърция

Най-опасен е Акрополът, както и останалите исторически забележителности.

8. Амстердам, Холандия

Амстердам не е шумен, като повечето известни дестинации. Той прави впечатлени със спокойната си атмосфера и красивите канали. Просто се чудиш кога са успели да ти свият нещата.

7. Буенос Айрес, Аржентина

Един от проблемите на иначе прекрасната аржентинска столица са птиците, които от време на време „изпускат" неприятни неща върху туристите. Те са в основата и на много успешен трик в джебчийството. Докато ти се тюхкаш, че някое птиче ти е изпоцапало, към теб се втурва любезен местен жител със салфетки в ръка, който ти помага да почистиш дрехите си. Когато си тръгне, установяваш, че ги е почистил и от вътре.

6. Флоренция, Италия

Градът е пълен с произведения на изкуството, които поглъщат цялото внимание на впечатлените туристи. Помни, че докато ти се възхищаваш на скулптура на Микеланджело, някои хора са на работа.

5. Париж, Франция

Метрото е най-опасно, следват туристическите атракции.

4. Мадрид, Испания

Джебчиите са най-активни в метрото, на пазара Ел Растро и в музеите.

3. Прага, Чехия

Сред най-рисковите места са Charles Bridge, Замъкът, както и алеите покрай река Вълтава.

2. Рим, Италия

Особено опасно е около фонтана Треви и Колизеума. Крадците понякога режат ремъците на чанти и фотоапарати, а когато туристът се усети, че товарът му е по-лек от обичайното е вече късно - професионалистите са изчезнали в тълпата.

1. Лас Рамблас в Барселона, Испания

Лас Рамблас е дълга пешеходна улица, пълна с туристи, улични музиканти и продавачи по всяко време на деня и нощта. Дори и ние ще успеем да свием нещо, ако се постараем.

Източчник: http://men.hotnews.bg/news_single.php?id=4907

1 коментара:

Anonymous каза...

nAI GOLEMITE BANDUGI I XAIDUZI KOITO OKRADOXA BALGARIA NE SE SPOMENAVAT.ZACHTO LI/ / / obesnenieto e mnogo prosto.ZACHTOTO SA KOMIUNISTICHESKI MEKERETA.BOKLUZI..

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme