Най-луксозните острови в света





Кусин, Сейшели

Луксозен курорт и природен резерват, о. Кусин е един от най-красивите отдалечени кътчета. Площта му е едва 62 акра, но пък той определено носи духа на Робинзон Крузо, защото до него се стига само с хеликоптер. Петзвездният център на острова е идеален за туристи, търсещи не само комфорт и висококласно обслужване, но и малко тишина и спокойствие сред красива природа. В съвременния динамичен и забързан свят о. Кусин съвсем спокойно може да бъде определен като Райска градина.

Некер, Вирджински острови

О. Некер е вторият дом на сър Ричард Брансън и негова частна собственост. Площта на острова е 74 акра. Тропически гори и плажове с най-фин пясък се простират върху 74 акра. О. Некер е купен от Брансън през 70 години и в момента там е съграден първокласен курорт на стойност не по-малко от 10 милиона долара. Почивката в райското кътче на милиардера струва 47 000 долара на ден. Туристите се разполагат във вила в балинезийски стил с над 10 спални, 4 частни плажа, няколко плувни басейна и тенис корта, личен готвач, център за водни спортове. Островът е любимо място на Опра Уинфри, Марая Кери, покойната лейди Даяна.

Мнемба, Занзибар

О. Мнемба е разположен на около 5 км от източния бряг на Занзибар. Всеки турист, посетил това късче земя в океана, се чувства възможно най-далеч от цивилизацията. Всеки изглед от острова напомня брошура за младоженска дестинация. Посетителите се настаняват в 10 романтични вили със собствени веранди и изглед към океанския лазур. Островът е с окръжност от едва по-малко от 2 км и има естествена бариера, която защитава кораловите рифове, костенурките, тропическите риби и други обитатели на уникалната екосистема. Островът е определен като една от трите най-романтични дестинации в света. Туристите могат да се насладят на свежи тропически плодове за закуска и пресни омари за вечеря, да сърфират, да се гмуркат или пък да покарат каяк.

Каковият остров, Малдивите

Копринен пясък и лазурно синя лагуна: това е Какаовият остров с петзвезден курорт. 33 вили, кацнали на морската повърхност, посрещат своите гости. Сред глезотиите за туристите са невероятните градини, блестящите басейни, спа център, йога павилион, център за водни спортове, както и елегантен ресторант с тайландска кухня. На острова се провежда строга еко политика, а курортът е „приятелски” настроен към природата.

Барбадос

Барбадос е един от най-популярните сред знаменитостите острови. Много звезди го посещават през януари, за да се насладят на невероятното зимно слънце. Барбадос е с площ от близо 280 кв. км., а луксозните хотели и ресторанти са разположени предимно по брега. Особено предпочитан от туристите е луксозният спа и голф център Sandy Lane в Св. Джеймс – най-престижното място за отсядане на острова.

Бермуда

Бермуда е втората британска колония от Новия свят. Излъчването на острова е уникална смесица от колониалния стил и райската природа. Всичко това от години привлича по-заможните туристи, тръгнали по стъпките на мореплавателите – откриватели. Най-доброто място за отсядане на острова е Fairmont Southampton. Там се намират типичните за Бермуда розови пясъчни дюни, там се открива и невероятна гледка към кехлибарените залези и пищната растителност. Хотелът разполага с частен плаж, тенис кортове, а в курорта се намира и единственият 5-диамантен луксозен ресторант на Карибите.

Палма, Сейнт Винсънт и Гренадини

Понякога о. Палма, част от архипелага Сейнт Винсънт и Гренадини, бива подминаван от туристите. Когато, обаче, посетителите стигнат до него след близо 2-километровото пътешествие с лодка от о. Юнион, не им се иска да си тръгнат. Сред 135 акра тропическа гора е разположен луксозен курорт, в който са готови да задоволят всяка прищявка на своите гости. По целия западен бярг е разположен плажът Casuarina Beach. Бреговете са украсени от грациозни кокосови палми. Курортът на о. Палма е малък, но пък изключително добре изграден. На разположение на туристите са 40 стаи, луксозен ресторант с разнообразна международна кухня и бар.

Костенурковият остров

Сериалът „Изгубени” е сниман на Хаваите, но се предполага, че действието се развива на Фиджи. Ако действително снимките бяха правени там, то вероятно природата щеше да изглежда още по-красива. Тук е сниман и филмът „Синята лагуна” с Брук Шийлдс. На Костенурковия остров, част от Фиджи, растат над 500 000 дървета, засадени от неговия собственик Ричард Евансън. Луксозният курорт посреща своите гости в 14 еко вили. На туристите са на разположение няколко частни плажа. Дестинацията е особено популярна сред младоженците.

Мистик

Определено има причина всички рок звезди и кралски особи с такава охота да прелитат целия свят, за да се отдадат на почивка на частния о. Мистик. Райското кътче е част от Южните Кариби и е собственост на компанията Мистик. Фирмата позволява само на отбрани хора да посещават острова с цел да запази природата, но и да умножи блясъка му на свръхлуксозен курорт. Клиенти на Мистик са принц Уилям и Миг Джагър. Лъскавите гости на острова се наслаждават на различни удоволствия – сърф, невероятно чисти, копринени пясъчни плажове, както и нощни партита в любимото на посетителите място - Basil’s Bar.

Муша кей

Островът е собственост на световно известния магьосник е ексцентрик Дейвид Копърфийлд. Веднъж получат ли възможност да стъпят на Муша кей, посетителите не желаят да си тръгнат. Мини архипелагът на Копърфийлд се състои от 4 острова на юг от Насау, Бахамите. Тук е един от най-добрите световни центрове за гмуркане. Туристите могат да се насладят на кристално чисти води и километрични коралови рифове. Гостите се посрещат в пет луксозни вили, обслужвани от 30 души персонал. Копърфийлд се кълне, че на острова е открил извора на младостта. Повечето туристи така и не успяват да го намерят, но това не им пречи да се завърнат у дома, изглеждащи с поне 20 години по-млади!

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=6&articleId=3033

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme