Най-точните летища в света





Когато бързате за важна среща, точността е от голямо значение. При полетите „точен” означава „закъснял с по-малко от 15 минути”. Едва ли ще се изненадате, че водещите летища в категорията на най-точните са в Азия, районът чиято икономика се развива с най-бързи темпове през последните години и остава сравнително устойчива при големите сътресения в други части на земното кълбо.

Летище „Ханеда”
Токио, Япония

За втора поредна година токийското летище „Ханеда” е водач както при пристиганията (88,6%), така и при заминаванията (94,3%). Хубаво е да се знае, че едновременно с това „Ханеда” е и едно от най-натоварените летища в света: през 2008 г. то обслужва 66 милиона пасажера, а разширенията на терминалите ще разрешат увеличение с около 50%!

Международно летище „Соекарно-Хата”
Джакарта, Индонезия

Едно от летищата с отлични постижения в сектора е международно летище Соекарно-Хата. То обслужва 32 милиона души на година, но скоро ще бъде построен и трети терминал.

Международно летище „Нарита”
Токио, Япония

Второто основно летище на Япония също показва забележителни резултати, като подобрява резултатите си от миналата година, когато те показват 84,2%.

Международно летище „Инчеон”
Сеул, Южна Корея

Най-точното от летищата, озовали се тази година за първи път в „топ 10” е международно летище „Инчеон”. Това е едно от най-точните летища по отношение на заминаващите полети и е едно от летищата с най-качествени услуги през последните години.

Летище „Суварнабхуми”
Банкок, Тайланд

Въпреки стотиците отменени полети заради размириците в Тайланд през миналата година, летище „Суварнабхуми” се представя отлично. Близо 83% от полетите пристигат навреме, а близо 86% заминават в определения час. Това е и едно от най-натоварените летища в света.

Международно летище „Минеаполис Сейнт Пол”
Минесота, САЩ


Може би е изненадващо за някои американци, но техните летища са наистина точни – в класацията са включени 4 от тях. Международно летище „Минеаполис Сейнт Пол” е с точност, която е близка до тази на международното летище на Куала Лумпур.

Международното летище „Куала Лумпур”
Куала Лумпур, Малайзия

Както и повечето други летища в списъка, „Куала Лумпур” се справя по-добре когато казва „довиждане”, отколкото когато посреща. Едва 81,5% от полетите кацат тук навреме, но въпреки това се очаква подобрение на услугите с разширението на летището.

Международно летище „Финикс”
Финикс, Аризона, САЩ

Още едно летище, което впечатлява с точността си, е „Финикс” – пристигналите и заминалите самолети се движат с точност около 83%, което не е лошо за летище, обслужващо 40 милиона души.

Летище „Уейн”
Детройт, Мичиган, САЩ

Летището, чието пълно название е Detroit Metropolitan Wayne County Airport, е не само впечатляващ образец на архитектурата, а и едно от най-точните на континента.

Международно летище „Джордж Буш”
Хюстън, Тексас, САЩ

В едно оспорвано съревнование хюстънското международно летище „Джордж Буш” надминава международното летище на Хонконг за 10-то място в класацията.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=6&articleId=2907

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme