Разкош в кухнята




Запалвате лампата и мигом сте покорени от изискаността на кухнята. Помещението е толкова очарователно и бляскаво, че не можете да се наситите да го гледате. Вероятно това си е представял под „разкош” Кралят-слънце Луи ХІV. Интериорът е напълно подходящ за дворец, а самата кухня започва да прилича на малко кралство.

Дори и онези, които са свикнали с разкоша, ще бъдат изненадани от усещането за лекота и простор тук. Хармоничното съчетание на форми, цветове и материали на канадската компания NEFF Kitchens е привлякло знаменитости като Мел Гибсън, Брад Пит и Дейвид Копърфилд. Всеки един от тях е избрал характерен стил на обзавеждане, който да обединява традициите и модерните технологии.

Декоративните елементи от метал и дърво са изработени на ръка. Най-малкият сребърен или златен мотив се откроява през деня, когато от панорамните прозорци нахлува слънчева светлина. Клиентът може сам да избере колко тържествено да изглежда неговото обзавеждане.

Кръстената на крал Луи-Филип (Louis Philippe) кухня също създава усещане за великолепие, въпреки демонстративната си сдържаност - крал Луи-Филип е имал склонност към по-семпла декорация.

Можете да изберете колекция в духа на Римската империя - Dancing Maidens, при която преобладават светлите нюанси. Тя е много подходяща за романтична вечеря на свещи или коледен семеен обяд. В кухнята се поставя силен акцент на дървените баррелефи с танцуващи момичета. Мраморът и бронзът също придават изисканост на мебелите.

Колекцията Oxford има северни нотки. Лицевите страни на мебелите са във вишна и клен, а дръжките са от ковано желязо, а аспираторът прилича на камина. Модерните технически находки са умело скрити на заден план.

Сложна и величава композиция има също кухнята Buckingham с арки, фронтони и завитъци. Кристалните дръжки напомнят на разпилени мъниста.
Известна е историята за любовта на бъкингамския херцог и Ана Австрийска. За да впечатли кралицата той пришива перли за дрехата си така, че при поклона пред нея те се късат и се посипват по пода. Слугите се хвърлят да ги събират за да му ги върнат, но той предпочита да махне с ръка и да им каже да ги задържат за себе си. В същото време Ана Австрийска страдала заради скъперничеството на Луи ХІІІ.
Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2620

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme