Новият хит – дом на вода





В сайта Millionaire.bg, ние доста често спираме вниманието си върху различни ексцентрични предложения, достойни само за доста изискани и свободни по дух персони, независимо дали се отнася за технология, имот или вълнуващо пътуване. През последните седмици една интересна тема ни направи много силно впечатление – все по-модерно става различни знаменитости да изкарват своята почивка в т. нар. воден дом.

Това често означава съвсем различни неща. По принцип има редица технологии, които позволяват къща да застане на сантиметри над водната повърхност. До сега това най-често бяха дървени колони (подобно на къщичките в Таити). Технологията, развила се доста през последните години обаче позволява пълна свобода на действие и водните домове вече могат да плават.

От компанията X-Architects са си сътрудничили доста с Leen Vandaele за интериорната декорация на водния дом, който предлагат, съчетавайки някои елементи, характерни по-скоро за яхтите и другите плавателни съдове от висок клас. Структурата на плаващия луксозен дом е изградена от два катамарана. Това гарантира пределна доза стабилност, която позволява домът да бъде закотвян и в открито море, а не само на пристан.

Размерите са повече от 20 метра по дължина и около 7 метра ширина, което гарантира добро разположение на всички стаи на двуетажната постройка. В открито море вие можете да разполагате с кухня, място за хранене и дневна на второто ниво, а отдолу се намират стаите за сън, банята и кабината за управление.

Интериора на водния дом е издържан в светли цветове, всяка една стая представлява само по себе си уникално решение, а преобладаващото стъкло в къщата гарантира за отличната и осветеност. Технологичния елемент в тази къща е на доста водещо място. Освен специалния пулт за управление и стабилизаторите, с които разполага тя, в интериорът и са вписани абсолютно всички последни технологични открития, които мога да помогнат да човек да живее и да си почива по пълноценно.

За връзката със сушата се грижи вградения сателитен телефон, за озвучаването на плавателния съд е интегрирана специална система на Harman Kardon, а на много места, както в дневните, така и в спалните, а дори и в кухните има вградени дисплеи, на които можете да пускате всичко, което ви хареса.
За подобрен род водни къщи отдавна се говори в определени среди.

Редица известни дизайнери и архитекти обединяват усилията си, за да предоставят най-доброто на хората, имащи нужда от водното спокойствие. Един личен приятел на Millionaire.bg Жан-Батист Мейо е френският архитект изпод ръцете на който се появяват най-много подобни домове. Въпреки че той има редица интересни проекти, един от най-интересните е този за дом, който може да плава свободно в открито море.

Това се извършва чрез специални балансиращи системи, които спомагат дома да няма никакъв проблем, дори когато става въпрос за по-големи вълни. Домът на Мейо е оборудван с редица наблюдателни палуби, на които човек може да изкара една незабравима почивка. Самата къща е предимно от стъкло, а от специален прозрачен материал е и пода, така че обитателите на водния дом лесно могат да наблюдават водните обитатели, които плуват под краката им в дневната.

Едно от многото уникални неща в случая е и това, че самия дом няма котва. Той седи на едно място благодарение на корекцията си, като данните се получават директно от GPS.На собствен ход домът може да измине само няколко километра на ден, колкото да коригира местоположението си, но с помощта на влекач може да стигне далеч от сушата.

Самият той е оборудван с много съвременни технологии, които спомагат за доброто изкарване на борда на този странен плавателен съд – като се започне от средствата за забавление и се стигне до уредите, които гарантират свежест на храната и отличното и приготвяне.

Източник:http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2105

1 коментара:

Anonymous каза...

Не прочетох цялата статия, ама Знам, че това е дело на Българка в партньорство с още няква там. За пореден път се обеждава, че тея от МИЛИОНЕР са кръгла нула(за профит.бг нямам думи там). Даже не са споменали и, че се намира в Дубай. От Илко.

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme