Покер етикет




Не е достатъчно да имате успех като играч на покер. Не е достатъчно да спечелите голям куп с пари. Не е достатъчно да знаете всички добри стратегии. Не е достатъчно да имате късмет. Не е достатъчно да обичате покера. Важно е да се държите на ниво. Изискаността и добрите маниери в покера са много важни. Как се държите на масата, как се отнасяте към другите играчи – това е част от удоволствието от играта. Ако прекалите, е твърде възможно да бъдете помолен да напуснете игралната зала или просто да бъдете изхвърлен. За да избегнете това ненужно неудобство започнете със стъпка No. 1.

1.Бъдете учтив
Нищо не е по-важно от тона да се държите учтиво с околните, дори и те да са печелили от вашите пари през цялата нощ. Да се научите да губите не е лесно и може наистина да ви нервира на моменти, но ако се държите просташки и правите сцени – това не само няма да ви върне загубеното, а ще се запомни с лошо.
В тази сметка влизат и раздаващите картите, тъй като тяхната работа не е никак лека. Често им се налага да се справят с хора. Те трябва да слушат викове на победители, вайкания и оплаквания и дори обвинения.

2.Не мамете
Да мамите е не само нещо трудно, а и наивно и глупаво. Да мамите банката не ви прави победител, а удоволствието от играта се изпарява. Вие не играете „срещу банката“, както в други игри като рулетката и блекджек, а срещу другите играчи. Ето някои неща, които ще ви вгорчат живота, ако ви хванат:
Можете да откраднете чипове от друг играч или от банката.
Можете да откажете да върнете чипове или залози, които са били побутнати към мястото ви по погрешка.
Наговарянето с някой ваш партньор, с когото възнамерявате да мамите, също ще ви изрита от масата. И говорете на език, който всички разбират.

3.Играйте с разумна скорост
Не мислете и не увъртайте твърде дълго. Търпението има своите граници. Плащайте входа си своевременно и не карайте другите да ви напомнят постоянно.

4.Единствено за вашите очи
Вашите карти трябва да се виждат само от вас. Да показвате картите си на другите преди да е свършила играта може да не противоречи на правилата, но е твърде неприемливо. Най-малкото последствие, което може да има подобно действие, е да дадете предимство на някой играч пред друг или да провалите играта на някой играч.
Ако все пак трябва да покажете картите си – без никакво съмнение това означава, че всички играчи трябва да ги видят. По този начин ще избегнете и обвинения, че мамите.

5.Не хвърляйте, не блъскайте, не удряйте
Не хвърляйте чиповете си – най-малкото останалите играчи ще се затруднят да разберат колко сте заложил. Избегнете това, като предварително решите колко ще заложите и поставите чиповете на купчина.

6.Играйте само когато е ходът ви
Не играйте, когато някой друг е на ход. Изчакайте докато хората преди вас направят това, което желаят. Избягвайте да притискате и да подканяте някого. Още повече – ако играете преди да е дошъл вашият ход, вие издавате важна информация за стратегията си.

7.Бъдете организиран
Не дръжте парите и чиповете си в безпорядък. Бъдете подреден, не яжте, не пийте и не пушете прекалено много. Поставете по-скъпите чипове на предна позиция така, че всеки да може да види с какво разполага и да не се налага да гадае.
Не пипайте чипове, които не ви принадлежат. Не давайте от чиповете и парите си на другите играчи. Уверете се, че чиповете ви не пречат на другите играчи да видят картите ви.

8.Останете съсредоточен върху играта
Не използвайте мобилния си телефон по време на игра. Обяснения едва ли са нужни. Говоренето в повечето случаи е разрешено, но не прекалявайте. Музиката, песните, публиката – всички тези фактори трябва да имат второстепенно значение.

9.Бъдете възпитан, когато губите
Не нагрубявайте хората, когато загубите. Нека загубата не бъде трагедия. Вероятно не е първият път, в който губите, и едва ли е последният. Това е част от играта. Ругатните няма да ви спечелят парите обратно.

10.Останете изискан, когато спечелите
Запомнете, че както победата, така и загубата се определят от картите ви. Това е въпрос на няколко минути и на една много добра или една много лоша ръка.
Победата и загубата предизвикват силни емоции – нарастващи с големината на залозите. Вероятно няма да ви е лесно да контролирате вълнението си. Запазете чара си, спестете насмешките си и ще отбележите и една победа над себе си, защото можете да сте на тяхното място.
Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=5&articleId=1772

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme