Летище за милиарди долари – луксозният терминал на Пекин




През февруари идната година най-голямото луксозно летище в света ще отвори врати в Пекин точно навреме, за да подслони туристите от международни полети, които ще пристигнат за Летните олимпийски игри, 2008. Единствената сграда, Терминал 3, ще бъде по-голяма от всичките пет терминала на лондонското летище Хийтроу, взети заедно.

Новата сграда ще се отличава с ориентирани на югоизток оберлихти, които максимизират излъчваната от сутрешното слънце топлина и с интегрирана система за контрол на околността, която минимизира разхода на енергия и въглеродните изпарения. Всичко е проектирано за срок от четири години. Само сградата на терминала струва 3.8 милиарда лева, а 6.3 милиарда са похарчени за свързаната с него инфраструктура.

Гигантската сграда ще бъде също и най-високотехнологичната сграда в света. Проектът за няколко милиарда долара ще покрива 245 акра, достатъчно за да се посрещнат 43 милиона пътници. Ще бъде украсена с традиционно китайско изкуство и ще приветства посетителите с добре дошли сред културните традиции на нацията.
Източник:http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=60

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme