Toп 10: Сладоледи с ексцентрични вкусове




1. Бекон

Понеже всички харесваме цвъртящия и калоричен вкус на бекона, а лятото не e един от сезоните в който можем да си го позволим, Дейвид Лебовитц измисля начин да го ближем на сладоледена клечка. Производителят на сладолед с ексцентричното хрумване просто забъркал парчета захаросан бекон със сладолед. Така се родило творението му, което според него има огромен успех в Америка.

2. Виагра

Любителите на афродизиаците и тези, които използват сладоледа като част от една любовна увертюра, няма как да не се зарадват на японското творение, което спокойно се продава по улиците. Не че виаграта има вкус, но създателите твърдят, че този сладолед имал съставки, идентични до тези на виаграта. И се продавал с невероятен успех

3. Риба

Този сладолед някак не звучи като перфектния десерт, но пък се продава и търси отново в Япония. Съставките му са екстракт от няколко вида риба, а в Източна Азия този вид е на почит и се предлага във всеки по-голям супермаркет.

4. Сусам

Тази комбинация никак не звучи зле, но пък цветът е такъв, какъвто рядко сте виждали- черен. Черният сладолед е направен от сусамови семена и ягоди и е истинска наслада за сетивата. Предлага се както в Япония, така и в Щатите.

5. Картофи

В България явно сме изпреварили и дузина експериментатори, тъй като на някои места се прави ракия дори от картофи, но пък сладолед с вкус на картофи още не сме. Такъв се произвежда от компанията Aunt Bessie като представлява микс то картофено пюре, месо и грах във фунийка от сладолед. Според производителите това е последния хит на сладоледа.

6. Салата

Няма нищо общо с мелбата и вместо мелбата в кутийката се показват домати, чушки и краставици. Перфектното мезе за алкохола или перфектния десерт, явно знаят по добре в Китай, където се произвежда сладоледа.

7. Зелен чай

Според запознати такъв се прави само в една единствена сладкарница в Япония. Изглежда вкусно и е направен от ванилов сладолед, зелен чай и грозде. Уви не се произвежда масово.

8. Моркови

Вярно, че не звучи вкусно, но очевидно е пикантно и питателно, тъй като се произвежда от кокосово мляко, сметана, моркови, жълтъци и кафява захар. Странна комбинация, но очевидно търсена.

9. Царевица

Производителят на този сладолед смесил сладка царевица и ванилов сладолед и решил, че вкусът е невероятен. После започнал да предлага захаросани царевични зърна във всякакви видове сладолед. Казват, че си струва.

10. Октопод

Искате да вкусите нещо пикантно и различно? Ако е така, сладоледът от октоподи е точно за вас. Японска компания производител го предлага в най-различни видове, а странното е, че октоподите явно са сред най-предпочитаната храна на японците, тъй като там сладоледът се радва на почит.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=7&articleId=2637

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme