Имот на Лазурния бряг - винаги на мода




Още от средата на ХХ век Лазурния бряг е едно от най-популярните места от Средиземноморието за инвестиции в недвижими имоти. Доказателство за това е че само руските компании за недвижими имоти са инвестирали повече от 700 милиона евро таз от 90-те години насам. Това не означава само строеж на нови частни вили, а също хотели, офиси и различни предприятия. Високите доходи, особено тези в сферата на услугите, са знак, че и бъдещето на тази област е обещаващо.

Първите по важност условия за успех са местоположението и климатът на Лазурния бряг. От една страна е необходима добре развита инфраструктура, а от друга – важно е да се запази красотата на природата. Например комплексите в парка Вогрение (Vaugrenier), на 15 минути от центъра на Ница и на 5 минути от морето, са от най-висока класа във всяко едно отношение. Тук има модерни системи за сигурност, охрана, пазар, мединцински пункт, детска градина, тенис корт, олимпийски басейн и други удобства. Сред малките горите наоколо има декоративни езера, а двуетажните и триетажните вили предлагат са достатъчно усамотени.

Във френската представа за категорията „лукс” влизат и уникалните старинни замъци. Те не са модернизирани и много от тях са запазени такива, каквито са били преди векове, подобно на исторически паметници. В много случаи когато се даде разрешение за реставрация, то тя може да се извърши само от определени компании. Собственикът на такъв замък автоматично става част от висшето общество тук, което означава не само покани за фестивала в Кан и Сан Ремо, а и специални оферти за места на Гран при Монако.

При недвижимите имоти на Лазурния бряг има още една особеност. Когато се предлага вила с изглед към морето, то почти винаги това означава, че вилата има собствена алея към плажа и дори собствен пристан. Някои от вилите обаче са на 10-15 км от брега, тъй като построяването на нещо по-наблизо се оказва невъзможно.
Възможности за строеж понякога просто няма. В близост до Кан има остров с една единствена постройка – старинен замък на стойност 120 милиона евро, строежът там е забранен, а за удобства и инфраструктура може само да се мечтае.

На Лазурния бряг можете да се сдобиете с вила и малък парцел за скромната сума от 5 милиона евро, което не е висока цена в сравнение например с малка вила в Кап Фера, която струва между 80 и 110 милиона евро.
Цените на апартаментите тук също не са високи – 1 м2 рядко струва над 15 хиляди евро и, в случай че има изглед към морето, може да се намери за между 4 и 8 хиляди евро. Въпреки, че търсенето тази година е малко по-ниско от миналата, все още не се говори за снижаване на цените, тъй като те се диктуват най-вече от модата.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=2508

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme