Подарък за шефа – как да го изберем









Избирането на подарък за началника е като купуването на костюм – важно е да е представителен. Същевременно колкото по-скъп е, ще направи по-добро впечатление, а ако е подбран и съобразно изисквания и вкуса на бъдещия си собственик – успехът е гарантиран.


Ако сте поканени на празник на прекия си ръководител, с когото работите съвместно и се познавате добре, изборът няма да ви затрудни – подберете нещо според вкуса му, семейното му положение и хобитата. Отдавна вече не е нужно да се съобразявате със свободното му време, в случай че искате да подарите услуга, вместо вещ – ваучерите за масаж, спа процедура или карта за фитнес са достатъчно гъвкави и за най-натоварения график.


Много магазини предлагат ваучер за покупка по избор на приносителя на ваучера до цена, предплатена предварително. Това върши чудесна работа, ако не знаете размера дрехи или вкуса на човека, когото искате да зарадвате, но пък сте наясно с любимата му марка.

В случай че празникът, на който сте поканени, е организиран от по-висшестоящ от прекия ви началник, от човек, с когото не работите често, не сте излизали в неформална обстановка и не сте контактували извън офиса, то е добре да заложите на стила и качеството на подаръка. Ако има кой да ви даде съвет така, че да подберете нещо, което ще е и полезно – ще пристигнете на партито идеално подготвен. А за подаръка има редица възможности – важното е да не се сещате в последния момент, защото освен качество и стил, той се нуждае и от красива опаковка, която прави голямо впечатление и за нея също е нужно време.


Ако все пак не познавате човека толкова добре, че да подберете нещо конкретно за нуждите му, съществуват множество варианти, с които да се измъкнете от неудобната ситуация да подарите нещо ненужно, сувенир или евтина картина. За добрия избор естествено е полезна всякаква допълнителна информация, но дори и да не разполагате с такава, стилният и красив подарък е достоен да заеме всяко място.

Универсален избор при подарък за мъж е бутилка алкохол – най-често вино или уиски. Сега тези бутилки вървят в комплект със стилен кожен калъф и една или две чаши. Бутилката може да се добави допълнително, не е нужно да взимате тази от комплекта, а с качествен и скъп алкохол можете да трогнете и най-строгия си началник.


Стандартните комплекти от пура, кутия за съхранение и пръстен за рязане вече се намират и в допълнение с пепелник от дървена и позлатена част, а за тези, които не са почитатели на пурите, има компактен бар-сет, който може да задоволи всеки изискан вкус и претенции.

Ако залагате на кожените изделия като чанта за лаптоп или документи, имайте предвид, че евтините и изкуствени стоки лесно разкриват ниската си цена по хастара и вътрешните елементи, ето защо по-добре се ограничете в размера на подаръка, вместо да се изложите с нещо, което ще се разпадне при второто носене на пример.


Картина, статуетка или аксесоар за бюрото може да подарите, в случай че сте запознати с интериора и обзавеждането. За подобен вид изненада се предлагат както по-екстравагантни дървени или бамбукови декорации, така и класически по форма и цвят допълнения към интериора на помещението.

В краен случай, ако човекът, на чието парти сте поканени, не е близък или познат, а просто формален повод, то тогава нищо не пречи да заложите на класическия комплект с луксозна писалка, химикалка и визитник, които могат да бъдат съчетани с други аксесоари за бюро.


Източник: http://style.investor.bg/article.php?cat=2&id=176

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme