Какво се случва с „блясъка под наем“ по време на криза

Наемането на лимузина за сватба, рожден ден, абитуриентски бал, за друг повод или просто за добро представяне преди бизнес среща се превърна в често срещано явление у нас през последните години. Идеята донякъде беше взаимствана от западния модел на поведение, където наемането на кола, къща, дори костюм е широко разпространено.


От миналата година насам обаче кризата по света засегна и родните компании, които отдават луксозни коли под наем. В резултат сред голяма част от тях вече се усеща напрежение. Нараства и броят на закритите фирми, които са предлагали скъпи возила под наем, а онези, които все пак остават в бранша, се насочват към допълнителни дейности като организация на цели мероприятия или отдаване на други коли под наем, не само на луксозните возила.


Според една от компаниите в бранша Лимо лукс, която съществува на пазара от четири години, клиентите най-често наемат лимузини за сватби, ергенски партита, рождени дни. Дали заради кризата или поради факта, че представата на абитуриентите за фурорно представяне вече не се обвързва с нещо толкова тривиално като лимузина, а се набляга на камиони, автовози, джипове или мотори, наемането на стилните возила от завършващите не е било толкова актуално през този сезон.

Съществуват някои особености при наемането на лимузини, които почти всички фирми в бранша спазват. Лимузините почти винаги се предоставят с професионален шофьор, който освен да превозва клиентите, носи отговорност и за колата. Луксозните возила могат да се наемат както за няколко часа, така и за определен брой дни, като наемът за час на Лимо лукс е 89 евро, независимо от това по какъв повод е наета колата. За абитуриентските балове наемът скача до 500 евро за период от един до пет часа. Цената включва зареден бар с уиски или шампанско, бензин в рамките на София, всекидневна преса, пътеводител и разбира се шофьор.

От компанията предупреждават, че тъй като у нас все още няма голям избор от лимузини, колите трябва да се избират внимателно. Оказва се, че някои фирми предлагат лимузини от по-стар модел Lincoln, които, макар да са на цената на новите возила, не предлагат посочените екстри.

Голяма част от малките фирми у нас предлагат модела Lincoln Krystal 120'' Super Stretch Town Car - 9 метрова кола от високия клас, която може да побере от 8 до 10 пътници. Компаниите обикновено държат в автопарка си една или две коли, тъй като поддръжката е скъпа, а поводите за наемане не са толкова чести.

Тази година бизнесът не е толкова печеливш, казват от Лимо лукс. Ако за изминалия период издръжката на такава кола не е била проблем за компанията, то сега това е под въпрос. Щети в колата са почти невъзможни, тъй като самият шофьор следи за коректното отношение на пътниците.

Друга компания в бранша предлага по-конкурентни цени и преотстъпва лимузини най-често за сватби и абитуриентски балове. Компанията разполага с една лимузина на автопарк - модел Lincoln Town Car 2000 г. 7,5 метрова, с 6 + 2 места. Екстрите, с които разполага колата, са TV, DVD, кожен салон, интерком връзка, бар. За абитуриентите цената за наемане на лимузина е 150 евро за три часа, с включена бутилка шампанско и професионален шофьор. За сватбени поводи цената се вдига на 200 евро за 5 часа.

Съществуват и компании, които въпреки кризата не намаляват автопарка си и продължават да предлагат богат избор от лимузини за всякакви поводи. Те разчитат на конкурентните си цени, по-добрата гама от лимузини и специално отношение към клиентите си, което да ги накара да се обърнат отново към тях.

Една такава компания предлага над 10 вида луксозни лимузини от марките Jaguar Limousine, Crysler, mini Cooper, Hammer, Mercedes, Escalibur и Ford. Цената за наемане на Mercedes Benz S550 Limo и Ford F-650, които са черешката в тортата на лимузините, вървят от 4000 евро за период от един до три дни. „По-евтините” коли на Mercedes S класа вървят за 280 евро за същия период. Компанията предлага и лимузини от класа на Hammer H2 Limo – кола, която лесно може да бъде сбъркана с камион по габарити. Возилото е изключително сигурно и здраво, дължината му е колкото три автомобила, а цената за наемане за час е 150 евро с шофьор. Този тип лимузини са и най-често използвани от звездите от родния шоубизнес за обществените им изяви поради ефектния си външен вид и факта, че дизайнът им е съчетание между класическата лимузина и масивен джип.

Източник: http://style.investor.bg/article.php?cat=2&id=390

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme