Сидни - животът едва ли може да бъде по-красив





В Сидни можете да правите много повече от това да се гмуркате, да се разхождате на воля и да си бърборите със „сиднисайдър“-ите, както се наричат местните жители. Може би заради аристократичното си потекло, този град е един от най-сигурните на Австралийския континент. Той е кръстен на лорд Сидни и за разлика от него е невъздържан само в едно отношение: когато трябва да забавлява своите посетители.

Плажът Бонди Бийч, операта и пристанището имат милиони атракции – така че всеки един от посетителите може да си избере поне по една. Дизайнерските барове и клубове са на ваше разположение – независимо дали искате да прекарате вечерта в романтично уединение или в невъздържано страстна обстановка. Нищо чудно, че за австралийците се говори, че знаят на какво да се радват.

Няма хотел в Сидни, който да е по-близко до водата от Blue. Не по-малко примамлив обаче е прочутият хотел Shangri-La, който също има очарователна гледка. Той е ултрамодерен, а в интериора му могат да се забележи силното влияние на Изтока (в случая – Севера). Ще ви помолим да изберете стая над 20-ия етаж. От там градът изглежда като на длан, а ако се намирате между 29-ия и 34-ия етаж, имате свободен достъп до бара Horizon Club Lounge.

Представете си, че лежите в леглото си, а Операта е съвсем близо до вас – можете почти да я докоснете с пръсти. Харбър Бридж също е наблизо – и всичко това е действително, когато става въпрос за хотела Park Hyatt Sydney.
Ако сте нощна птица – тогава непременно трябва да изберете Establishment Hotel, тъй като тук се събират много младежи. Вечерта започва по баровете и клубовете, и понякога завършва с гореща вана, в която има места за 2-ма, 3-ма или повече хора. Обърнете особено внимание на бара Hemmesphere и на клуба Tank. Но все пак „центърът“ на нощния живот е The Polo Lounge & The Supper Club, джаз, кабаре и лаундж зали. Сервитьорките са изключително привлекателни и твърде фриволно облечени, а осветлението прави очертанията на фигурите им още по-примамливи. Ruby Rabbit е украсен с огледала, кристални полилеи и позлатени тапети, но класата тук е наистина висока.

Когато дойде време за хапване – на първо място можете да пробвате ястията в ресторант West Circular Quay. Морските специалитети са повече от впечатляващи, а опитването на сушими с риба тон и октопод с ориз в зелен чай и уасаби води до пристрастяване. Ресторантът Pier и Aria са с превъзходен изглед и отново великолепни морски специалитети. От Icebergs можете да съзерцавате Бонди Бийч и да вкусвате от австралийски и средиземноморски специалитети.
The Rockpool е място, където можете да видите как се приготвя вашето ястие, но за шоуто трябва да си резервирате маса много по-рано.

От ресторант The Boathouse в залива Блекуатъл можете да гледате към моста Анзак и да се наслаждавате на френски специалитети, над пламъчетата на романтичните свещи. От своя страна ресторантът Tetsuya's е известен със съчетанието на френските и японските кулинарни традиции.
Животът едва ли може да бъде по-красив. Разбира се, можете да прибавите скъпа кола и бляскава яхта, но непременно си сипете и чаша австралийско вино.
Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=6&articleId=2565

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme