Най-оригиналните идеи за мебели





1.Мебели „Скрабъл“
„Скрабъл” е една от най-популярните игри в целия свят. Тя очевидно е и любима на милиардера Майкъл Блумбърг, защото именно в една от административните му сгради, мебелите са направени по модел на кубчетата от играта на думи. Дизайнът е на фирмата Stephen Reed Industrial Design и дори свързвайки някои от мебелите е много вероятно да получите верните думи. В случая думи като любов и щастие -за офис релаксация.

2.Мебели животни
Ако искате да си почивате върху гърба на тигър или да вечеряте в присъствието на слон, италианският дизайнер Родолфо Рочети превръща мебелите във всякакви видове животни. Оригинални и ексцентрични, те са дори одобрени от любителите на природозащитниците, тъй като са създадени от изкуствена кожа.

3.Fractal 23
Това са мебели, които просто няма как да не бъдат измислени от практичния ум на японец. Такеши Миуакава създава такъв шкаф, който да съдържа в себе си други 23 малки шкафчета. По скоро произведение на изкуството, Fractal 23 впечатлява с факта, че може да побере максимален обем неща на едно място.

4.Мебели-растения
Още един японски дизайнер търсещ природата в големия град, създава мебели от растения! Представете си само пейка от живи растения, при това солидна и достатъчно удобна да полегнете на нея.

5.Мебели -извънземни
Откакто „Пришълецът“ стана масов хит, мнозина се запалиха по идеята за извънземните, които окупират земята. Сред редица играчки и аксесоари в тази насока, идва ред и на масичка за кафе на гърба на извънземното от едноименния филм. Дело на холандски дизайнери, едва ли това е най-красивата гледка за сутрешното ви кафе, но пък е достатъчно оригинална.

6.Мебели от авточасти
Jake Chop Shop е компанията, която създава истински шедьоври като използва авточасти, като това с леглото, направено от конструкцията на Chevy Impala 1960. Клаксонът на колата пък е превърнат в будилник, а джантите в свещници.

7.Мебели “Четири крака“
Това определено е най-странната мебел, която може да бъде произведена. Холандският дизайнер Марио Филипона създава странен стол и го кръщава „провокативния стол”. Може би защото облегалката му е под формата на вдигнати женски крака, долната му част представлява провокативно коленичила жена с къса поличка. Вижте сами!
Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=1157

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme