Кацнал на едно дърво


Cedar Spire



Ако някога сте си мечтали да живеете в облаците или като във всички американски филми да имате онази детска къща на дървото, то сега вече тази мечта е факт. При това за достатъчно богати хора, свикнали на лукс и уют. Millionaire bg ви представя най-луксозните и екстраваганти къщи в клоните на едно дърво, някои от които по-добри от истински дворец. Ако това не е живот в облаците...!

Free spirit Sphere
Като видите това творение, което буквално означава “Сфера на свободната душа”, може веднага да го оприличете на някоя къщурка от селото Иуок във филма “Завръщането на Джедаите”. 3.2-метровата къща от стъклопласт е идеално местенце за медитация. Обикновено монтажа отнема 8 дена и са нужни минимум 3 дървета. Може да имате ток, телефон, та дори и вода. Chudleigh също предлага и наеми на хотелиерски начала.

Цена: $44 700 с включен монтаж; $134 наем за една нощ

Cedar Spire
Тази “Кедрова кула” е построена върху 500-годишен кедър. Собствениците от Шотландия са се обърнали към най-добрата в тази сфера компания на Острова, за да и предадат нов вид и да я направят още по-приятно място за игра на децата си. В резултат на това, те имаха нова близо 14-метрова къщичка с покрив от кедър, медна кула, отделно място за забавления на родителите, две стълбища, веранди и невероятна пързалка за по-весело и бързо излизане.

Цената е около $93 600

Къща на дърво с въжен мост
Представете си, на излизане от задната врата, да се озовете пред въжен мост, наподобяващ тези по филмите за Индиана Джоунс, който води до личната ви къща на дърво. За Антони Уайлдър това е реалност. Мостът е пътя до осмоъгълна офис стая от 24 кв.м., снабдена с камина, електричество и интернет.

Струва около $250 000

Alnwick Garden
След като, бяха обявени плановете за създаването на най-големия обществен парк в цяла Европа, на “ТрииХаус” бе възложена задачата да направят огромна къща на дърво. В нея има ресторант за 120 души, магазин, две класни стаи, както и две частни трапезарии. Treehouse в Alnwick Garden представлява лабиринт от кули, коридори и места наподобяващи пещери. С площ от 560 кв.м., това е една от най-големите къщи от подобен вид в света.

Може да ви излезе от $4 млн. до $6 млн.

Еко къща на дърво
В света на къщите, построени на дърво, почти никога не се използват други материали, освен обичайните големи греди. Философията на О2 е да накара хората да се заинтересуват от природата и в собствения си двор. Сферичните създания на фирмата, които обикновено са с диаметър от 4 м. и до тях се стига само чрез мини лифт, имат сравнително малко вредно влияние върху дърветата.

Цена - $18 800

Къща върху четири дървета
За първият си подобен проект, Лукаш Кос създаде шестоъгълна къща на три нива. Извисяващите се дървета карат всеки, който е посетил “4Treehouse”, да започне да се интересува и от този иначе скрит свят.
Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=2&articleId=965

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme