България сред страните, в които най-малко се използва Интернет


България е сред страните в Европа, в които най-рядко се използва Интернет, стана ясно от проучване на Европейската комисия. Само една трета от домакинствата у нас имат компютър и връзка с глобалната мрежа, процент, който е най-близо до този в Сърбия, Гърция и Румъния. Най-често са в интернет в Исландия и Холандия, където близо 90 % от хората имат достъп до мрежата. Общо за континента един на всеки двама души в страните-членки на Съюза ползват интернет ежедневно, сочи проучването на комисията.

Средно 65 на сто от домакинствата имат достъп до мрежата. Това е увеличение с близо 5 % в сравнение с 2008 г. По принцип най-активни са хората на възраст между 16 и 24 години, където процентът на влизане ежедневно е 73 %. В България този процент е около 50 на сто, което е сред високите нива в ЕС. Във възрастовата група от 16 до 74 години обаче само една трета от хората са в мрежата всеки ден или през ден. След нас са само румънците.

Българите изостават и по отношение на пазаруването онлайн, като само 5 на сто от сънародниците ни са си поръчали нещо чрез Интернет. Средният процент в Европа е 37 %, като най-активни са във Великобритани, Дания, Швеция и Холандия. Според проучването на Европейската комисия, мъжете са по-активни потребители от нежния пол.

Изочник: http://moreto.net/novini.php?n=67977&p=2

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme