Токио – градът на бъдещето


Business Post
27.12.2007 г.

Японската столица предлага смесица от разнообразна култура, пазаруване, ресторанти и барове, както и повече от 230 000 автомати за продажба на цигари и шоколади. Градът е смятан за един от най-скъпите в света. Повечето хора казват, че Токио е място, където останалата част от света отива, за да си представи как ще изглежда бъдещето.

Токио е столицата на Япония, както и най-многолюдният град в света. Градската Градът е построен още през 1602 г. Старото му име е Йедо (или Едо). До 1869 г. той се е наричал Едо, когато 17 годишният японски император Мейджи го променя на Токио. В буквален превод името Токио означава "Източна столица". Токио също се счита и за една от префектурите на Япония.

Вземете метрото до станцията Onarimon и високата 333 метра кула в Токио, копието на Айфеловата кула в Япония. Когато е построена през 1958 г., кулата символизира издигането на Япония като значителна икономическа сила. Обсерваториите, които се издигат на 150 и 250 метра към предлагат птичи поглед на целия Токио през нощта.

Разходете се през близкия район Roppongi. Името означава "Шест дървета", но то е по-добре известно сега с неговите хиляди барове, ресторанти и нощни клубове. За печено пилешко, което се топи в устата ви, опитайте бар Fukurou No Mori, само на няколко стъпки от метро станцията на Roppongi.

Японската кухня залага силно на прясната риба и друга продукция. Много от тази храна се продава в централния пазар на едро Tsukiji. Можете да закусите в малко суши място близо до пазара и да ядете сурова риба от най-прясната или да опитате пърженото китово месо.

Пазаруването в Токио може да бъде много скъпо и много евтино. Намерете място, което да удовлетворява вашите вкусове. Един квадратен метър земя в Токио струва повече от $90 000, правейки имотите тук най-луксозните в света.

Ако технологията е за вас, Япония е малко лукава. Електрическото напрежение е 100 волта, различно от почти навсякъде другаде в света. Но в Akihabara, две спирки с влака на север от станция Токио, вие можете да намерите технологични японски играчки, които са инсталирани за презокеанска употреба. Между тълпите през уикендите вие често ще видите млади хора в странни костюми да рекламират кафенета или магазини.

В същата област е пазарът Kappabashi, или Kitchen Town, където можете да намерите изделия от японски лак и домашно направени изделия под статуя на гигантски готвач. Можете дори да купите пластмасови копия на храна.

Обядвайте в малко кафене под железопътната линия близо до станция Ginza, със стари филмови плакати на стената и вероятно няколко мъже, които пеят или мърморят на себе си след няколко питиета.

Пет минути ходене пеш ще ви отведат към Императорския дворец, резиденцията на императора на Япония и неговото семейство. Сградите на дворците и вътрешните градини са затворени за публиката повечето дни, но стените и двата моста Nijubashi са внушителни. Красивата вътрешна Източна градина е отворена за хората, освен в понеделниците и в петъците.

Разхождайки се из Императорския дворец към северния район и покрай концертно сборище Budokan, вие стигате до параклиса Yasukuni, където Япония си спомня смъртоносната война. Още от тъжното минало на Япония може да бъде видяно при Yushukan, военен музей до параклиса, който рисува националната войска на Япония.

След това отидете до театъра Kabuki-Za и гледайте традиционна форма на опера с превод на английски език през слушалки. Цялото действие може да продължи повече от три часа, но никой няма да има нещо против, ако се измъкнете след първото действие.

Качете се на върха на кулата Mori в Roppongi Hills, за да получите дневна гледка на Токио от 52-ия етаж. В ясен ден можете да видите конуса на планината Фуджи. Насладете се на почивката в едно от кафенетата. В същата кула Музеят на изкуството Мори показва съвременно изкуство. Кулата е била построена от Минору Мори, един от най-влиятелните магнати и известни колекционери на изкуство в Япония.

По-късно се отправете на запад до метрото към Harajuku, за да видите различната страна на японската култура. Тук тийнейджърският парад в костюми от японски анимационни филмови герои до пънкари и френски прислужници - всички са направени с изпипани детайли.

Harajuku е пълен с евтини и оживени места за обяд. Елегантните ресторанти на Токио често сервират евтини обеди. Порциите може да са по-малки, но качеството на обслужването е високо.

източник: http://entertainment.bpost.bg/story-read-15694.php

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересни статии из мрежата Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme